Димитър Кузманов определено не иска сезонът да свършва. Втората ни

...
Димитър Кузманов определено не иска сезонът да свършва. Втората ни
Коментари Харесай

Мико Кузманов: Не искам сезонът да свършва

Димитър Кузманов несъмнено не желае сезонът да свършва. Втората ни ракета записа първа победа на АТР шампионата Sofia Open, а няколко дни по-късно подвигна купата в Барселона. В испанския град Мико завоюва най-големия трофей в своята кариера и справедливо записа впечатляващ скок от 29 позиции в подреждането на ATP.

Пловдивчанинът към този момент заема 187-ото място в ранглистата, а с това освен че сбъдна една от своите цели за сезон 2021, само че и става част от историята на българския тенис, защото от понеделник за първи път страната ни има двама свои представители измежду първите 200 в класацията при мъжете.

„ Еуфорията полека-лека отминава. Разбира се, още съм разчувствуван от постигнатото в Барселона и спомените надали скоро ще избледнеят. Най-щастлив съм от обстоятелството, че съумях да реализира всичко с отлична игра. Показах това, което сме упражнявали с моя щаб. Резултатът е приказен “, разяснява пред „ Мач Телеграф “ Мико.

На испанска земя чества с близки другари и майка си Дора Рангелова. Красивата купа първо бе в София, а по-късно я сподели и на най-верните си хора в родния Пловдив. Последният шампионат за него този сезон ще бъде в Лима, Перу.

„ Трябваше да играя и в Колумбия, само че отказахме шампионата. Имаше вид да сторим същото и за Перу, само че правилникът не ми разреши. В добра форма съм и постоянно казано, не бих желал сезонът да свършва. Играл съм и преди там и имам вяра, че ще се оправя с изискванията. Ще имам 4 дни за адаптация “, споделя още втората ни ракета.

След това му следва къса отмора и стартира подготовка за квалификациите за първия за годината шампионат от Големия шлем – Australian Open. Най-вероятно пресявките ще са в Абу Даби.

„ Доста играчи са ядосани поради късото време за подготовка. Дай Боже, да съм здрав и да имам шанс. При една мощна предсезонна подготовка се надявам да имам късмет за първа Мейджър победа “, оптимист е 28-годишният Кузманов, който ще се готви в Ница за идните тежки борби в емирството.

Връщаме го и към успеха му на Sofia Open. В първия кръг пловдивчанинът надигра след поврат осминафиналиста от „ Ролан Гарос “ Лоренцо Музети (Ит) - 6:7(4), 7:6(3), 6:3.

„ Яд ме е, че нямаше аудитория в залата. Много хора, другари и последователи не можеха да повярват, че до края не пуснаха почитатели. Беше неприемливо. Направени са доста вложения в този шампионат, ужасно благосъстояние е за страната ни. Невероятен късмет и за нас “, споделя Мико, а по отношение на сравненията с руснака Аслан Карацев за относително късния пробив в кариерата, добавя: „ Винаги съм вярвал, че рано или късно ще реализира нещо значимо. Има много образци, не е единствено Карацев. Но за тази работа няма закони и шаблони. Конкуренцията в международния тенис е голяма и просто всеки чака момента си “, убеден е Кузманов.

Повече детайлности четете в днешния брой на „ Мач Телеграф “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР