Димитър Кузманов не успя да спечели втората си титла от

...
Димитър Кузманов не успя да спечели втората си титла от
Коментари Харесай

Димитър Кузманов загуби драматично финала на Чалънджър“ в Братислава

Димитър Кузманов не съумя да завоюва втората си купа от шампионат от сериите " Чалънджър ". Националът на България за Купа " Дейвис " отстъпи трагично във финалната среща на шампионата в Братислава (Словакия) с награден фонд 118 хиляди евро.

Кузманов поведе със сет, само че загуби с 6:2, 2:6, 6:7(2) от Виталий Сачко от Украйна. Срещата продължи 2 часа и 45 минута. Българинът беше единствено на две точки от успеха при 6:5 и 30:0 в третата решаваща част.

За Кузманов това беше четвърти край на шампионати от сериите " Чалънджър ". Българинът има една извоювана купа в Барселона през 2021 година.

Със страхотното си показване на шампионата Мико проработи 60 точки за международната класация. Така той ще се изкачи с 43 позиции до №180 в света.

Кузманов стартира превъзходно срещата и поведе с 2:0. Сачко съумя да върне пробива, само че незабавно Мико отговори с рибрейк за 3:1. Българинът проби още веднъж при 5:2 и завоюва първия сет.

Във втората част Сачко направи два пробива и изравни резултата след 6:2.

Мико позволи пробив още в първия гейм на третия съдбоносен сет, само че съумя да изравни при 2:2. Сачко реализира нов пробив за 5:4 и сервира за продобиване на мача. Кузманов сподели страховит темперамент и съумя да върне пробива за 5:5, а по-късно си стигна до тайбрек. За страдание в него Сачко поведе с 6:1 точки и от втората си опция затвори мача в своя изгода.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР