Димитър Кузманов може да се похвали с първата си титла

...
Димитър Кузманов може да се похвали с първата си титла
Коментари Харесай

Кузманов спечели титлата на турнира в Ливърпул


Димитър Кузманов може да се похвали с първата си купа на трева, въпреки и в показателен шампионат. Българинът е огромният първенец в юбилейното 20-о издание на Liverpool International.

Във финала втората ракета на страната ни победи героя от Уимбълдън 2016 Маркъс Уилис след 6-4, 6-7, 12-10.

Двубоят бе доста равносилен като Уилис съумя да измъкне втората част. В шампионския тайбрек няколко страхотни минаващи удара донесоха триумфа на Кузманов.

Уилис е прочут най-много с това, че през 2016-а като №772 в света реализира 6 победи в квалификациите, след което надви и над Ричардас Беранкис в първи кръг на главната скица на Уимбълдън, с цел да стигне до мач на Централния корт против Роджър Федерер. През 2021-а Уилис разгласи, че поставя завършек на кариерата си. Преди него Кузманов победи 17-годишния Патрик Брейди и 18-годишния Илайджа Порицки.

„ Невероятен град и страховит шампионат. Благодаря на всички спонсори и хора, забъркани в шампионата. Благодаря на всички английски и български почитатели, които пристигнаха да гледат “, написа Кузманов след триумфа.

За него шампионатът послужи като струпване на игрова процедура преди присъединяване му в квалификациите на Уимбълдън през идната седмица.

При дамите Киан Уан завоюва след 7-5, 6-4 против Надя Подороска.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР