Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят в основната схема

...
Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят в основната схема
Коментари Харесай

Димитър Кузманов и Александър Лазаров с уайлд кард за Sofia Open -

Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят в главната скица на Sofia Open 2022 с уайлд кард. Турнирът по тенис от категорията ATP 250 ще се организира от 25 септември до 2 октомври в столичната зала „ Арена Армеец “.

29-годишният Кузманов е 159-и в света. Пловдивчанинът завоюва два мача в квалификациите на US Open. Тази година победи в квалификациите и на четирите шампионата от Големият шлем. Втората ракета на България ще взе участие за седми път в шампионата. Миналата година той победи Лоренцо Музети, в този момент в Топ 30 в света.

24-годишният Лазаров се включва за шести път. През 2019 година Алекс завоюва мачовете си в квалификациите и стигна до мач в главната скица против Фернандо Вердаско.

Третият участник с уайлд кард на Sofia Open 2022 е носителят на три трофеи от Големият шлем Стан Вавринка. В шампионата ще играят още Григор Димитров, Яник Синер, Гаел Монфис, Хуберт Хуркач, Пабло Кареньо Буста, Александър Бублик, Лоренцо Музети и други

Последните издания на шампионата се организираха без аудитория поради рестриктивните мерки в пандемията от COVID-19. Тази година тенисистите се надяват да могат да споделят страстите си с публиката.

" Миналата година записах първата си победа в главната скица - доста влиятелна и след страховит мач, само че хората нямаха опция да го съпреживеят с мен в залата, както ми се искаше и на мен. Сигурен съм, че щях да го преживея по друг метод. Надявам се в този момент да усетя в цялостен размер цялата тази страст - победа пред горещата българска аудитория в залата. Още повече, че шампионатът е може би един от най-силните. Това е причина за почитателите да изпълнят залата и да стане прелестен шампионат ", сподели Димитър Кузманов и дефинира шампионата като „ благосъстояние за тениса, за спорта и за бъдещето на българските деца “.

" Турнирът в България е доста специфичен за мен – сподели Александър Лазаров. - Изпитвам специфична връзка с хората, които идват да гледат - нещо, което не съм изпитвал на никое място по света до момента. Тази година няма рестрикции и се надявам да дойдат допустимо най-вече хора, тъй като това не е просто шампионат, това е страст. За мен тази страст остава в съзнанието ми за цялостен живот. Това са най-хубавите моменти, които съм изживял - когато минах квалификациите през 2019 година Sofia Open е доста повече от шампионат. "

Лазаров показа, че сега се усеща в най-хубавата си форма, откогато играе тенис. Той дефинира софийския шампионат като най-хубавия на равнище ATP 250.

Билетите за Sofia Open 2022 са в .

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР