Димитър Кузманов донесе единствената победа за България в серията срещу

...
Димитър Кузманов донесе единствената победа за България в серията срещу
Коментари Харесай

Кузманов: Сблъсъкът с Гърция беше оспорван, можехме да спечелим


Димитър Кузманов донесе единствената победа за България в серията против Гърция, която приключи при краен резултат 4-1. В същото време обаче третата ни ракета означи, че обстановката елементарно можеше да бъде напълно друга.

Томова и Шиникова започнаха доста мощно своите дуели надлежно със Сакари и Папамихаил, само че травми им попречиха да завоюват, а Григор Димитров надигра международния №4 Стефанос Циципас през по-голямата част от дуела им, само че отстъпи в тайбрек в третия сет. Мачът на двойки също бе оспорван и Андреев и Топалова впечатлиха против имените си съперници.

„ Първо – благодаря на всички почитатели, които пристигнаха да ни поддържат през вчерашния ден и през днешния ден, на всички българи тук и вкъщи. Беше оспорвана серия (б.а. – против Гърция). Резултатите през вчерашния ден можеха да са разнообразни и да сме спечелили и двата мача на сингъл, само че за жалост не го направихме, “ сподели Мико след края на дуела си против Михаил Перволаракис.

„ Щастлив съм, че донесох победа на тима ни – значимо е за отборния дух, тъй като беше тежка серия, която можеше да се развие по друг метод. В същото време беше първия ми мач за сезона и не е елементарно да намеря ритъма си при 0-3 за Гърция. Доволен съм, че затворих мача в два сета. “

Кузманов разяснява и по какъв начин е минал за него интервалът сред сезоните:

„ Всъщност беше доста къса подготовка – сезонът ми приключи в края на ноември, играх 11 месеца подред, тъй че нямах доста време, с цел да се приготвя по този начин, както през предходните години. Но обстановката е такава и би трябвало да се приспособяваме. Щастлив съм, че може да изиграя най-малко два мача тук преди Australian Open. Разбира се, конкуренцията занапред стартира и въпреки да загубихме против Гърция, към момента имаме късмет да продължим, защото всички тимове са положителни и със мощни играчи, в никакъв случай не знаеш какво ще се случи. Точно по тази причина всяка победа е значима. “

Следващият конфликт на България е против тима на Белгия, предвождан от Давид Гофен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР