Димитър Ковачевски внесе оставката си като премиер, а с това

...
Димитър Ковачевски внесе оставката си като премиер, а с това
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски внесе оставката на правителството в парламента на Северна Македония

Димитър Ковачевски внесе оставката си като министър председател, а с това и оставката на цялото държавно управление, в деловодството на Народното събрание на Северна Македония.

Пред публицистите, които чакаха този акт, Ковачевски изрази задоволството си от работата на своето държавно управление и убеденост, че след изборите на 8 май още веднъж той ще бъде министър председател и същото, европейски насочено парламентарно болшинство ще докара страната до участие в Европейски Съюз.

„ Талат Джафери е умел политик, той ще стане министър председател на техническото държавно управление. С опита си като ръководител на Народното събрание, аз поех тази функционалност от напълно друга позиция - ръководство на корпорации, тъй че стилът на работа на техническото държавно управление ще бъде друг, само че страната ще задържи своя стратегически курс на западна ориентировка ”, сподели Ковачевски.

Оставката си през днешния ден би трябвало да подава и ръководителят на Народното събрание Талат Джафери, с което стартира и процедурата по желание на техническо държавно управление, което да приготви идните в Северна Македония избори.

Двете оставки ще бъдат установени на съвещание на Народното събрание на следващия ден, на което би трябвало да бъде определен и нов ръководител на Народното събрание.

В събота, откакто получи от президента на страната Стево Пендаровски мандат за сформиране на техническо държавно управление, Джафери би трябвало да внесе в Народното събрание състава и програмата му, а гласуването за кабинета ще бъде в неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР