Димитър Ковачевски получи мандат за съставяне на новото правителство на

...
Димитър Ковачевски получи мандат за съставяне на новото правителство на
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски получи мандат за съставяне на ново правителство на РСМ

Димитър Ковачевски получи мандат за сформиране на новото държавно управление на Република Северна Македония. Президентът Стево Пендаровски му го връчи във вилата си във Водно на къса гала.

Чест и отговорност, назова приемането на мандат да сформира държавно управление Димитър Ковачевски, който бе повдигнат от СДСМ, откакто Зоран Заев подаде оставка. Ковачевски наследи Заев и като ръководител на партията Социалдемократически съюз на Македония, а от през днешния ден стартира да тече срокът за сформиране на държавно управление и показване на програмата му.

" От през днешния ден стартирам образуването на новият отбор, който би трябвало да отговори на сериозните провокации, които ни чакат от края на предходната година. Живеем в турбулентни времена, време на рецесии и неизвестности, пред нас са многогодишни проблеми, които пречат на напредъка на страната и реализирането на стратегическите й цели. Тези времена изискват съществени, смели и виновни хора, които ще понесат отговорност да преодолеят всички спънки за отбрана и грижа за жителите. Ясна цел е обезпечаването на сигурност, по-добро и ярко бъдеще на жителите. За това е нужно ефикасно, почтено и отговорно ръководство, което ще бъде отличителна линия на тима, който ще сформира. Ясно ще дефинираме целите за работа, с цел да отговорим на това, което вълнува жителите - икономическата неустановеност и стандарта на живот. Обявявам мощен фокус върху икономическото развиване на страната и финансова поддръжка за фамилиите. Страната ни е дребна и не би трябвало да разрешаваме политически делби и безкрайни разправии, които стопират развиването на планове и промени, които са значими за всички. Гражданите желаят да видят прогрес и разлика, а с това и да си върнат доверието, че умеем и можем като общество ", сподели Ковачевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР