Димитър Ковачевски е от една седмица министър-председател на РСМ, от

...
Димитър Ковачевски е от една седмица министър-председател на РСМ, от
Коментари Харесай

Не игнорираме или слагаме по-нисък приоритет на българската позиция: Премиерът за преговорите със Скопие

Димитър Ковачевски е от една седмица министър-председател на РСМ, от тези осем дни четири прекара с българското държавно управление. Това единствено по себе си демонстрира предпочитание да се свърши работа, съобщи през днешния ден министър председателят Кирил Петков на чуването си пред депутатите за контактите със Скопие.

„ Другото, което бих споделил със удовлетворение, е, че министрите, които пристигнаха с делегацията на РСМ бяха в действителност огромен брой и за един ден имахме големи напредъци по доста от сферите “, сподели още Петков.

„ Подписахме три меморандума, които бяха в доста основни за нас браншове – земеделие, дребни и междинни предприятия и тъкмо този Коридор 8 – железницата да стартира една сериозна работа по него, тъй като в действителност към този момент Коридор 8 изпадна от листите на европейските планове и в случай че желаеме да го вкараме назад, това ще се случи със взаимна работа “, посочи министър председателят.

Не пренебрегваме или слагаме по-нисък приоритет на българската позиция, дори в противен случай, акцентира Петков и категорично добави, че в срещите е говорено за правата на българите в Северна Македония:

„ Ковачевски сподели, че той не вижда проблем с вкарването на българите от РСМ в тяхната конституция. Не се обвърза с време, само че за първи път го разгласи “.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР