Димитър Капитанов, бивш лидер на БСП Петрич, е спряган за

...
Димитър Капитанов, бивш лидер на БСП Петрич, е спряган за
Коментари Харесай

Новина от Бузлуджа: Червените спрягат Д. Капитанов за областен управител на Благоевград , ако Н. Шушков откаже поста

Димитър Капитанов, някогашен водач на Българска социалистическа партия Петрич, е спряган за регионален шеф на Благоевград, на мястото на настоящия Валери Сарандев. Името на Капитанов е обсъждано на връх Бузлуджа, където аленият актив се събра на 30 юни, с цел да отбележи131-годишнината от началото на проведеното социалистическо придвижване в България и провеждането на Бузлуджанския организационен конгрес на Българска социалистическа партия. В момента Капитанов от петричкото село Коларово,чийто кмет бе 16 години, работи във ВиК Петрич.

Двете лобита в партията, това на Кирил Добрев и на Корнелия Нинова се срещнаха на върха, с цел да слагат началото на предизборната си акция, а съгласно мълвата, и да слагат началото на края на ръководството на Корнелия Нинова. Знае се,че Кирил Добрев и обкръжението му от дълго време имат сходни планове.

Междувременно Българска социалистическа партия е почнало да се оглежда за нови постове по време на служебното държавно управление и то най-много измежду хората на оправдания от съда Кирил Добрев. Гоцеделчевецът К. Добрев бе изключен, само че съдът го върна още веднъж в алените редици, освен това на заместник-председателски пост, откъдето бе свален.

Споменато на Бузлуджа е и името на някогашния кмет на Благоевград Румен Томов, само че бързо номинацията му е отпаднала и в двете лобита в партията. Вариантът Капитанов да оглави регионална администрация е към момента "работен " защото не е ясно какво ще реши ексобластният шеф по време на предходното служебно държавно управление, Николай Шушков, който е любимец на президента за поста на губернатор.

Според наши източници, Шушков бил неуверен по отношение на връщането си в регионална администрация, с което възможностите на Капитанов се усилват. Много бързо ще бъдат заменени регионалните шефове от новото служебно държавно управление, което стартира и скоростни рокади по върховете на държавните институции. Смени се чакат навсякъде, въпреки че има напълно малко време за разбъркване на пластовете.
П. Костадинов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР