Димитър Кангалджиев, който е зам.-главен секретар на МВР е спряган

...
Димитър Кангалджиев, който е зам.-главен секретар на МВР е спряган
Коментари Харесай

Топ ченгето Димитър Кангалджиев – авер на трафиканти на бежанци?

Димитър Кангалджиев, който е зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи е спряган за рисково непосредствен до известните трафиканти на бежанци Николай Маринов – Яйчака и Николай Клечеров, през които минават огромна част от незаконните канали в страната.

Това разкрива гневен от безумието източник под пагон от Вътрешното министерство и напомня, че Яйчака е лежал в зандана поради убийството на 17-годишната Петя Анчова.

 

Ученичката изчезна на 4 май 2004 година, а тялото й бе намерено във водите на Дунав край Лом 12 дни по-късно. Ден по-късно Николай Маринов бе арестуван за убийството й. След излежаването на присъдата си, Яйчака се трансформира в един от главните босове на каналите за бежанци. Смята се, че точно той трафикира към 25% от преминаващите през страната ни мигранти, дружно с ортака си Николай Клечаров.

 

Във Вътрешното министерство си задават и въпроса дали е правилно, че топ ченгето Кангалджиев, който стана зам.-директор на ГДБОП по предложение на министър Калин Стоянов, е непосредствен и с Краси Дебелия, лейтенанта на убития необут Красимир Каменов – Къро, отговорник във фабриката за цигари в Ботевград, който и сега имал чадър, като постоянно отчитал % за отбрана.

 

Униформени на високи позиции във Вътрешното министерство, са потресени от протичащото се и упорстват Калин Стоянов да отговори за какво, откакто се разчува за незаконните връзки на неговия непосредствен другар Кангалджиев и след разкрития за подкрепи над люлинската наркобанда на Веселин Ермалаев – Весо Телото, го издига на поста зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

 

Повече от неуместен е фактът, че парите, регистрирани на Кангалджиев, в действителност са за протекция на лица, продаващи опиати, трафиканти на мигранти, търговци с власт и къртици, изнасящи сензитивна информация към лица от подземния свят, гневят се в Министерство на вътрешните работи.

 

Николай Маринов – Яйчака лежа в пандиза за ликвидиране на ученичка, само че през днешния ден върти един от най-големите канали за бежанци у нас 

Дали министър Стоянов е наясно, че постоянно пред къщата на Димитър Кангалджиев в село Голяновци стопират лъскави коли, от които се предават мазни пакети на жена му Боряна Петрова Кангалджиева, която „ напълно инцидентно " е прокурор в Софийската районна прокуратура? Униформени, които знаят за схемите и имат какво да кажат, ги е боязън, че в случай че Калин Стоянов и Кангалджиев схванат, ще бъдат изгонени и репресирани, въпреки всичко единият от тандема е министър.

 

Интересно е и друго – че Калин Стоянов и Димитър Кангалджиев работеха интензивно срещу ГЕРБ по времето на Бойко Рашков, а в този момент са компактно зад ГЕРБ и Движение за права и свободи, напомня осведомен.

 

Че  Кангалджиев е вързан с нарушители, призна при започване на януари 2024-та и някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който изненадващо разгласи при тв присъединяване, че има оперативна информация, че зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи е забъркан в трафик на мигранти. Висшият полицай реагира незабавно – това не дава отговор на истината, оповестиха от ведомството във връзка медийното присъединяване на Демерджиев. От известието излиза наяве, че Кангалджиев щял да търси правата си по правосъден ред.

 

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи припомниха, че персонално Иван Демерджиев в качеството си на министър на вътрешните работи е назначил Димитър Кангалджиев за титулярен заместник-директор на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност " и го е наградил с „ Почетен знак на Министерство на вътрешните работи " - III степен. Преди да постъпи на работа в ГДБОП, Кангалджиев е бил началник на криминалистите в Костинброд, шеф на полицейското ръководство в Ботевград и шеф на бранш „ Миграция ” в ГДНП.

 

Димитър Кангалджиев беше назначен за зам.- основен секретар на вътрешното министерство на 30 ноември 2023-та. Той размени на поста основен комисар Станимир Станев.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

 

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР