Димитър Кабаков е новият директор на Драматично-куклен театър (ДКТ) Иван

...
Димитър Кабаков е новият директор на Драматично-куклен театър (ДКТ) Иван
Коментари Харесай

Димитър Кабаков е новият директор на Плевенския театър

Димитър Кабаков е новият шеф на Драматично-куклен спектакъл (ДКТ) " Иван Радоев " в Плевен. Той е препоръчан на Министерство на културата (МК) за краткотрайно изпълняващ длъжността от Васил Василев, някогашен шеф на плевенския спектакъл, който пое управлението на Народния спектакъл " Иван Вазов " след извоюван конкурс. Кабаков ще остане на поста до осъществяване на конкурс от МК.

" Това събитие през днешния ден е историческо за Плевенския спектакъл, тъй като за първи път настоящ шеф на Народния спектакъл " Иван Вазов " показа своя правоприемник в ДКТ " Иван Радоев ", разяснява Василев. Той акцентира, че упоритостта, последователността и любовта към театъра са качествата, които са го стимулирали да предложи Димитър Кабаков за шеф на театъра в Плевен.

" Изповядвам смисъла в театъра. С наслаждение ще работя тук в един по-малък Народен спектакъл ", сподели Димитър Кабаков. Той добави, че е приел поканата да поеме управлението на театъра в Плевен поради другарството му с Васил Василев, идентичната посока, в която и двамата мислят и работят в театъра.

Кабаков акцентира, че на този стадий промени няма да прави. " Не мисля за промени, мисля по-скоро за надграждане ", безапелационен е той.

За наследството, което оставя като шеф на плевенския спектакъл от 2016 година Васил Василев уточни над 50 премиерни спектакъла, повече от 20 привлечени в трупата млади артисти, голям брой номинации за влиятелни театрални оценки. Той добави, че следва ремонт на ДКТ " Иван Радоев " като има планувани средства за това. " В сърцето ми от Плевен остава любовта към Плевен ", сподели Василев.

Димитър Кабаков е бил шеф на театъра в Казанлък от 2016 година Роден е в Пловдив, където учи в Търговската гимназия. След това приключва компетентност " Българска лингвистика " в Софийски университет и " Театрална постановка " при проф. Здравко Митков в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ". Като свои учители той уточни – Любен Гройс, проф. Маргарита Младенова, проф. Иван Добчев, проф. Гриша Островски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР