Димитър Желязков ще бъде екстрадиран в България веднага след Нова

...
Димитър Желязков ще бъде екстрадиран в България веднага след Нова
Коментари Харесай

Извънредни разкрития за Митьо Очите! Разбра се къде ще празнува Нова година, а на 4 януари ще

Димитър Желязков ще бъде екстрадиран в България незабавно след Нова година. това заяви Флагман.бг, базирайки се на меродавен източник в Специализираната прокуратура. 

``
реклама

На 4 януари несебърският Капи ди тути капи ще бъде качен на аероплан от Истанбул до София при изключителни ограничения за сигурност.

Документите му от няколко дни са подготвени, съдът позволи връщането му, има зелена светлина и от тамошното външно министерство, само че логистиката изисква повече време.

Не се планува Митьо Очите да ни бъде върнат с под наем полет, а ще се употребява нормалната процедура – цивилен аероплан с защита. Тя сигурно ще е надалеч по-солидна от тази на Евгения и Николай Баневи, които бяха екстрадирани с разнообразни полети, защитавани от по неколцина чиновници на правосъдната защита. За тях бяха отцепени последните два реда и не се предвиждаше нещо изключително.

При Желязков ограниченията за сигурност ще са много по-сериозни. Заради това се търси и едва претрупан полет, а е повече от ясно, че точно на празниците това няма по какъв начин да се случи.

Анализирайки пътникопотока и от българска, и от турска страна са планували да извършат екстрадицията на 4 януари 2019 година. 

Турските управляващи ще ни предадат Митьо Очите на борда на самолета, а незабавно след кацането в София още на пистата Желязков ще бъде пъхнат в профилираните бусове на Съдебната защита, след което ще бъде отведен към следствения арест на „ Г. М. Димитров ” в София. Условията, които го чакат са същите като на Иванчева и семейство Баневи – килия за четири индивида с открита тоалетна и доста малко прозорче.

Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев разкри преди 20-ина дни, че Желязков е бил извънредно неудовлетворен от изискванията в турския затвор, където е от 2 август т. година Митьо Очите е писал няколко тъжби до българския консул, тъй като турските управляващи не желали да му обезпечават медицински грижи, от каквито твърдял, че се нуждае незабавно. Освен това бил настанен в килия с 50 нарушители от целия свят.

Негови близки настояват, че здравословното му положение фактически се е влошило, а той е измършавял неузнаваемо.

Вероятността да бъде освободен с по-лека мярка в България клони към нула, тъй като цялото досъдебно произвеждане против разрушената през август група на Митьо Очите се бави поради неговото бягство. Още щом дойде спецпрокуратурата ще го разпита и организира серия от разнообразни процесуални дейности.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР