Димитър Желязков-Митьо Очите ще бъде върнат от Турция, след като

...
Димитър Желязков-Митьо Очите ще бъде върнат от Турция, след като
Коментари Харесай

Турция ни връща Митьо Очите до дни

Димитър Желязков-Митьо Очите ще бъде върнат от Турция, откакто техният правосъден министър даде позволение за екстрадицията му, разкрива в. „ 24 часа “.

Желязков, който е упрекнат като водач на тайфа за рекет, изнудване и палежи, е в южната ни съседка от лятото на тази година. Той бе арестуван в хотел в центъра на Истанбул, където се укриваше в стаята на общинския консултант от Бургас Бенчо Бенчев.

Според турските закони екстрадицията минава през две етапи - правосъдна и административна. Първо е делото в съда. Когато то завърши с решение, че се позволява връщане на арестувания, към осъществяване се минава след автограф на министъра на правораздаването. Но първо решението се съгласува с министерствата на вътрешните и на външните работи на Турция.

Юристи припомниха, че сходна е процедурата и в Сърбия. Ако съдът в Белград реши да екстрадира банкера Цветан Василев, който се укрива там от лятото на 2014 година, решението би трябвало да бъде утвърдено и от сръбския министър на правораздаването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР