Димитър Желязков - Митьо Очите остава под домашен арест. Това

...
Димитър Желязков - Митьо Очите остава под домашен арест. Това
Коментари Харесай

Митьо Очите остава под домашен арест, отложиха заседание

Димитър Желязков - Митьо Очите остава под домакински арест. Това реши Софийски градски съд. Магистратите  отказаха да променят мярката на Димитър Желязков от " задържане под стража " в по-лека.  Заседанието беше отсрочено незабавно по-късно. 

Сред претекстовете на съда е  това, че Желязков е упрекнат в тежки умишлени закононарушения, има съществено правосъдно минало при изискванията на рисков рецидив.

Според тях в случай че е с по-лека мярка има действителна опасност да извърши закононарушение.

Желязков е изискал от съда да се лекува и да върви на рехабилитация, само че съдът напомни, че съвсем всякога, когато е изискал да отиде на медицински прегледи или лекуване, молбата му е била удовлетворявана.

Мярката на другата подсъдима по делото - дъщерята на Желязков - Станислава беше променена от 10 000 лева в подписк.  Отпадна и ограничаването й да пътува в чужбина. Мотивите за това бяха, че тя е с чисто правосъдно минало, изрядно процесуално държание, майка е и има семейство.
Днес съдът не съумя да даде ход на разпоредителното съвещание по делото за ОПГ против Желязков и други поради неявяване на част от юристите на подсъдимите.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР