Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, остава в ареста. Това

...
Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, остава в ареста. Това
Коментари Харесай

Окончателно: Митьо Очите остава зад решетките

Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите, остава в ареста. Това е окончателното решение на магистратите от Специализирания апелативен углавен съд. Днес те разгледаха мярката за неотклонение на обвинявания за главатар на проведена незаконна група, която се е занимавала с рекет, палежи и наркоразпространение.
Желязков искаше по-лека мярка за неотклонение, тъй като здравословното му положение било неприятно. Съдът регистрира, че има заплаха да извърши ново закононарушение, поради престъпното му минало.

По време на съвещанието юристът на Димитър Желязков изиска осъществяване на незабавна съдебно-медицинска експертиза. Защитникът уточни, че положението на Желязков се влошавало. Съдът обаче не почете това искане. По думите на магистратите имало задоволително условия за грижи и в ареста, както и опция за навестяване на лечебно заведение при нужда.

„ Не желая да ме пуснете. Искам просто един обзор. В Турция се грижеха доста по-добре за мен. Наистина имам проблеми “, обърна се към съда Митьо Очите по време на съвещанието. Той даже повдигна дрехата си и сподели пострадванията си на правосъдния състав.

Прокуратурата от своя страна съобщи, че свидетелските показания сочат съпричастността на Желязков към съответните закононарушения, за които е упрекнат и има действителна заплаха той да извърши нови, в случай че остане под „ домакински арест “.

„ Този случай е по-различен, тъй като има документи, които сочат, че неговото здравословно положение е приемливо и не се изисква някаква неотложност. Тези документи са от ареста, от болничното заведение. След завръщането от Турция, той е прегледан от медицински екип и е открито, че е здрав. Не се постанова някаква намеса, някакво съответно, особено лекуване все още “, изясни прокурор Пламен Христов.

По думите на прокурора не излиза наяве какво е болестта на Желязков. То е обвързвано с пострадването, което Желязков получи през 2016 година, когато беше прострелян, посочи той.

Митьо Очите прекара половин година в затвор в Турция, откакто беше задържан в Истанбул. Очите беше издирван от Интерпол и арестуван в хотел с няколко души. Сред тях бяха и общинарят Бенчо Бенчев, който по-късно беше изключен от Българска социалистическа партия, както и Несрин Узун - някогашен депутат и някогашен кмет на община Руен.

До издирването на Митьо Очите се стигна, откакто органите на реда разрушиха тайфа в Бургас и района. Групата попадна в ареста през лятото. Самият Желязков не беше арестуван по време на акцията. Турция го екстрадира и съобщи на българските управляващи преди седмица.

Автор: Андреа Драганова, tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР