Димитър Исаев – един от най-добрите ни състезатели в скоковете

...
Димитър Исаев – един от най-добрите ни състезатели в скоковете
Коментари Харесай

Димитър Исаев скача в артистичното за историята, за първи път мъже в битка за медалите на Държавното

Димитър Исаев – един от най-хубавите ни състезатели в скоковете във вода за всички времена, ще в ново амплоа с присъединяване на държавното персонално отборно състезание по артистично плуване на столичния басейн „ Диана “ от четвъртък до неделя (23-26 февруари).

Шампионатът ще е исторически по още няколко аргументи – за първи път в България ще има мъжко солово осъществяване, съревнование за микс дуети (от двата пола), както и акробатични осъществявания.

Димитър Исаев ще показва НСА в дует с Христина Черкезова с треньор Юлия Чубурова. Ще има още един микс тандем – този на Левски Спарта 2000 (София). Иван Наков и Ирен Давидкова в действителност са в младшата възраст, само че защото съревнование може да се организира единствено в по-горна възраст, двамата се качват при мъже и дами.

Исаев ще се състезава в три дисциплини – соло, дует и акробатична стратегия. Наков в две и в две възрасти – дует микс при мъжете и дамите и в  комбинирана стратегия в младшата възраст.

Ванката, който няма още 15 години, е играл към този момент соло и на практика е състезателят осъществил мъжкия пробив в артистичното плуване благодарения на треньорката Диана Таванарска. На 22 август 2020 година във Варна влезе в историята като първият българин с орден от държавно състезание в комбинираната стратегия при децата.

bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР