Димитър има застраховка „Живот“, направена преди няколко години. Спестовният елемент

...
Димитър има застраховка „Живот“, направена преди няколко години. Спестовният елемент
Коментари Харесай

Застраховката като инвестиция

Димитър има застраховка „Живот“, направена преди няколко години. Спестовният детайл на застраховката беше повода той да избра да влага парите си в нея, вместо в банков депозит, чиято рента пада с всяка минала година. И все пак подозрението, дали може сумата да нараства по-бързо, продължава да го държи нащрек за нови по-добри благоприятни условия къде да влага своите спестявания.

Фондовата борса и интернационалните финансови пазари са алтернатива, която не е изключил и пробва с изменчив триумф. Същевременно е наясно, че застраховката има за цел да му обезпечи финансова отбрана против неподходящи събития. И все пак продължава да счита че парите, които влага, могат да бъдат вложени по-добре.

Именно инвестиция е думата, която го насочва към капиталовите и застрахователни стратегии, съдържащи преимуществата и на двата типа финансови принадлежности. Потребителите, които мислят като Димитър стават от ден на ден и търсят решения – по едно и също време лесни и задоволително пълноценни за финансовите им потребности.

Лично за себе си Димитър намира отговор в новите за нашия пазар стратегии, които съчетават застрахователна отбрана против непредвидени събития с живота и професионално ръководство на инвестицията с капацитет за напредък. Как действително работят те?

Както и при другите застраховки клиентът заплаща вноски – месечно или годишно. Разликата е, че част от сумата ще бъде вложена на интернационалните финансови пазари от особено основани капиталови фондове, които се ръководят от огромни професионални компании. За първи път у нас стартира да се предлага и опцията застрахованият да показва каква част от наградата да отива за отбрана и каква част – да се влага.

Повечето стратегии оферират разнородни фондове и стратегически проекти, от които може да се избира според от предстоящата рентабилност, персоналния рисков вкус и крайната цел на инвестицията – икономисване на средства, подсигуряване бъдещето на децата си, сполучливо вложение на свободни средства и така нататък Ясната формулировка на тези три детайла действително ще разреши на потребителя самичък да реши коя стратегия дава отговор на неговите условия.

В случая Димитър е млад и има свободни средства, по тази причина не възразява да се спре на по-голям риск, само че да резервира застрахователната си отбрана. За него е приоритет да влага сполучливо парите си и по тази причина избира стратегия, която му дава елементарен и бърз достъп до интернационалните финансови пазари, само че в същото време му разрешава да резервира специфичните отбрани и данъчни преференции на застраховката си „ Живот “.

Ако беше фамилен, най-вероятно би предпочел по-ниска степен на риск в инвестицията, която ще му обезпечи добра възвръщаемост по отношение на други сходни финансови принадлежности на пазара, само че в това време ще обезпечи обичаните си хора или образованието на своите деца. Така при неподходящо събитие с родителя да вземем за пример, застрахователят ще продължи да заплаща вноските и в края на периода детето ще получи сумата, която фамилията му е желало да обезпечи.

Всичко това звучи добре за Димитър, само че все пак, той е наясно че би трябвало да следи спадовете и пиковете на международните финансови пазари – не експертно, само че информативно, тъй като те оказват въздействие върху успеваемостта на фондовете и надлежно на неговата инвестиция. Добре е авансово да ревизира рейтинга на фондовете, които застрахователят му предлага. Morning Star е интернационалната организация, оторизирана да прави оценка и дава обществена информация за представянето на фондовете по целия свят. Рейтинг 5 звезди значи най-високо равнище на сигурност… само че единствено 10% от всички фондове в международен мащаб са измежду тях. В България към този момент  има стратегии, които работят точно с такива пет-звездни фондове.

Какво прави тези стратегии толкоз ефикасни за инвестиция и обезпечаване на бъдещето? Като начало – неповторимата еластичност, която се предлага на притежателите на такива застраховки. Потребителят има свободата да избира равнището на отбрана и вложения, като  разполага с набор от капиталови тактики, според от равнището на риска, който може и желае да поеме.

Ако материята е нова за вас и се интересувате какъв брой добра е инвестицията на тези стратегии, може да извършите съпоставяне и да изчислите опцията за по-високи доходи с лесните за потребление калкулатори тук.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР