Димитър Илиев e новият министър на младежта и спорта. Той

...
Димитър Илиев e новият министър на младежта и спорта. Той
Коментари Харесай

Димитър Илиев e новият министър на младежта и спорта

Димитър Илиев e новият министър на младежта и спорта. Той беше определен, откакто 49-то Народно заседание утвърди кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС „ Денков-Габриел “ с втория мандат.  " За " гласоподаваха 131 депутати, " Против " бяха 69, нямаше " Въздържал се ".

Той ще бъде министър от квотата на Продължаваме промяната-Демократична България, а до неговото предложение се стигна още при започване на май.

Илиев заменя на поста Весела Лечева, която бе назначена за длъжностен министър на 2 август. Тя откри място в първия и втори длъжностен кабинет на Гълъб Донев.

Бившият авто  Илиев е роден на 2 август 1975 година в София. Син е на известния от предишното авто играч и деятел Владимир Илиев. Започва кариерата си със надпревари по рали крос и на писта, като по-късно започва и шеметната му кариера в рали конкуренциите.

Шампион на България става през 2000, 2001, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012 и 2013 г. Един от тримата български водачи, печелили най-престижното ни автомобилно съревнование - рали България. Взима присъединяване още на рали Швеция, Кипър и Корсика, като на последното съревнование приключва на второ място. Два пъти става притежател на Източноевропейската купа на ФИА.

Той постави завършек на своята професионална кариера през 2013 година След това стана  преподавател в катедра „ Технически и ледени спортове “ в НСА „ Васил Левски “, бранш „ Автомобилен и мотоциклетен спорт “. Отдава се напълно на преподавателска активност. 47-годишният Илиев е измежду най-големите специалисти по пътна сигурност в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР