Димитър Илиев е български футболист, нападател. Роден е на 25

...
Димитър Илиев е български футболист, нападател. Роден е на 25
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Пропускът ми даде импулс на Ботев

Димитър Илиев е български футболист, нападател. Роден е на 25 септември 1988 година в Пловдив. Юноша и сегашен състезател на Локомотив (Пловдив). Двукратен притежател е на оценката Футболист на годината през 2019 и 2020 година Отличен е също за най-хубав нападател на България през 2019г. Двукратен притежател на Купата на България с Локомотив (Пловдив) през 2019 и 2020 година., притежател на Суперкупата на България през 2020 година и сребърен медалист в Първа лига за сезон 2020/2021. Футболист номер едно на Пловдив за 2019, 2020, 2021г.

У нас играе за Локомотив (Пд), ЦСКА, Миньор, Пирин, Монтана, Локомотив (Сф). Носил е екипите на полските Висла и Подбескидже. Капитанът на Локомотив даде изявление пред Novsport.

- Г-н Илиев, забравихте ли загубата в дербито на Пловдив с 1:2 от Ботев?

- Разочарованието си остава у всеки един от нас. Такива мачове не се не помнят толкоз елементарно, само че последователно претърпяното и загубата отшумяват. Предстои ни след няколко дни също сериозен и виновен мач и ние би трябвало да излезем оптимално стимулирани от него и да спечелим.

- Домакините сте на Берое в Пловдив за тъй наречените борба за Тракия?

- Няма да ни е елементарно. Берое имат добър треньор, а и не са тим, който би трябвало да бъде подценяван. Тежък мач ще е за нас. Трябва да сме оптимално добре готови, да излезем и да спечелим трите точки. Победа против Берое ще ни даде опция да ги изпреварим в класирането и да продължим да се борим за присъединяване в първата шестица на таблицата.

- Пропусната дузпа против Ботев не стимулира ли играчите на домакините, които като че ли се ентусиазираха и ви вкараха два гола?

- Пропускът, който направих, даде подтик на футболистите на Ботев. Те сътвориха положения, означиха два гола. Ние също имахме положения, само че се съвзехме едвам в края на срещата.
 11 284 нови сгъваеми седалки ще бъдат инсталирани на стадион
11 284 нови сгъваеми седалки ще бъдат инсталирани на стадион " Локомотив "

Фирмата, която ги създава е турска

- Все отново вие отбелязахте гол във вратата на Ботев?

- Това не е от огромно значение, откакто Локомотив е изгубил.

- Изпитахте ли някакво задоволство, че вкарахте след пропуснатата дузпа?

- Не. Далеч щеше да е по-добре, в случай че бях вкарал изравнителен гол, само че за жалост това не се случи, а Локомотив загуби. Вината да не поведем в резултата е напълно моя. Извиних се след мача в съблекалнята на съотборниците си, направих го и пред почитателите ни.

- Нямате доста изпуснати дузпи в кариерата си?

- Бил съм над 30 дузпи, имам изпуснати единствено четири.

- Помните ли пропуските си от бялата точка?

- Обичам статистиката и помня доста неща. Пропуските ми от дузпа са три за състезание и един за националния тим. Не вкарах в този момент на Ботев, а преди този момент един път гредата оказа помощ на ЦСКА 1948, а в другия случай Даниел Наумов избави топката, която изпратих към вратата му. Като цяло имам много добър коефициент на успеваемост от бялата точка.

- При идната отсъдена дузпа за Локомотив още веднъж ли вие ще я извършите?

- Нямам причина да не го направя. Не сме говорили по тази тематика с треньорите, само че един пропуск няма да ме отчая или откаже. Когато започнах да извършвам дузпи, знаех че рано или късно ще пристигна миг, в който ще изпусна и аз. Няма в света футболист, който да е вкарал всички дузпи.

- Знаете ли кой е най-хубавият реализатор на дузпи?

- Да. Матю Льо Тисие. Той остана правилен на Саутхямптън и има вкарани 47 дузпи от 48 опита.

- Какво пречи на Локомотив, с цел да се показва по-успешно през пролетния дял от шампионата?

- Трябва да върнем експанзията в играта си. Нужно е да пресираме повече противниковите тимове и да бъдем по-уверени в себе си.

- Ще постигнете ли задачата, а точно да играете още веднъж в европейските клубни шампионати?

- Ще създадем всичко допустимо това да се случи. Последните три години участвахме в Европа и това бе добре за всички в Локомотив.

- Продължавате ли да усещате поддръжката на последователите си?

- Разбира се. Те постоянно са след нас и не престават да ни поддържат. Дори след мача с Ботев имаше хора, които пристигнаха да ни поддържат и да кажат, че загуба няма да ги отчая и ще продължат да ни поддържат. Това ни радва и задължава и ние футболистите ще създадем всичко допустимо да ги радваме до края на сезона с положителни игри и победи. Гордея се, че съм младеж на този клуб.

- В Локомотив ли ще приключи кариерата ви?

- Имам контракт за още два сезона, само че не обичам да приказвам и мисля толкоз напред. Това са проекти, само че нещата във футбола са много динамични и постоянно се трансформират. Чувствам се чудесно в Локомотив и съм благополучен, че играя за този клуб.

- Какво желаете да постигнете с Локомотив?

- Искам да се стабилизираме в шампионата, да спечелим до края на сезона колкото се може повече точки и да покажем, че не инцидентно последните три години бяхме фактор в шампионата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР