Димитър Главчев търси “експерти, неопетнени и с добро име в

...
Димитър Главчев търси “експерти, неопетнени и с добро име в
Коментари Харесай

Министри в оставка гледат към служебния кабинет

Димитър Главчев търси “експерти, неопетнени и с положително име в обществото ”
Нямам политически обвързаности, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов

Срок от 7 дни, само че не по Конституция

Министри от държавното управление в оставка може да останат и в служебното държавно управление на избрания за длъжностен министър-председател от президента Румен Радев Димитър Главчев, който от понеделник е в неплатен отпуск като началник на Сметната палата. Това позволиха пред “Труд news ” политически наблюдаващи и дадоха като образец изказванията на министъра на земеделието Кирил Вътев, който сподели, че би приел да е част от служебното държавно управление на Главчев.

Готовност за среща с Димитър Главчев показва и вътрешният министър Калин Стоянов, който напомни, че е бил поканен като специалист от системата на Министерство на вътрешните работи в кабинета “Денков-Габриел ” от Кирил Петков. “До момента не съм разговарял с бъдещия длъжностен министър-председател за поста на вътрешен министър. Предполагам, че ще се случи в идващите дни. Аз нямам политически обвързаности, еднообразно далечен съм от всички политически партии и техните водачи ”, съобщи Калин Стоянов.

В Конституцията няма категорично посочен период за сформиране на служебно държавно управление, само че президентът даде на Главчев 7 дни.

Димитър Главчев се ангажира да показа състав на длъжностен кабинет “от специалисти, неопетнени, некорумпирани и с положително име в обществото ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР