Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, заяви Цвета Караянчева

...
Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, заяви Цвета Караянчева
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си

Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, съобщи Цвета Караянчева в първото си телевизионно изявление пред Нова телевизия, след като пое поста ръководител на Народното заседание.

„ Заемането на тази позиция беше предшествана от доста кавги. Предварително с мен не е имало диалози. Сутринта, когато имаше председателски съвет, имаше обмяна на отзиви. Някъде там усетих, че нещата отиват в тази посока, тъй като господин Главчев най-после реши, че ще подаде оставка. Подкрепям решението на Димитър Главчев, тъй като той постъпи държавнически. Въпреки това не желаех да го прави. Той е добър ръководител, има нужните качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче беше много комплицирана ”, разяснява Караянчева.

По думите й, когато дойде Антонио Таяни в Народното събрание, няма да е добре опозицията отсъства от залата. „ Посещението във вторник се прави 6 седмици преди началото и на всяко председателство. Ще бъдат и ръководителите на всички политически сили и щяха да влязат в празен парламент. Спомена се и това сутринта, когато говорихме, само че господин Главчев беше решил да постъпи по този начин “, добави тя.

Караянчева призна, че се опасява от новия пост, тъй като всичко се е случило доста бързо.

По думите й от началото на това Народно заседание има доста напрежение и личностни нападки.

„ Понякога даже се употребява просташки език. Затова сме отговорни и ние като управление, и народните представители. Трябва да намерим положителния звук и да създадем по този начин, че да спорим за политики ”, на мнение е новият ръководител на Народно събрание.

На въпрос дали Караянчева е щяла да постъпи по същия метод като Димитър Главчев и да изгони Конрнелия Нинова, ръководителят на Народното събрание отговори, че това никой не може да каже.

„ Мога да се оправя със обстановки. Не бих желала да има брутални изявления и моменти, в които да се постанова да взимам по-сериозни ограничения и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем почтено държание ”, сподели още Цвета Караянчева.

„Когато би трябвало ще бъда твърда, когато би трябвало – и по-мека. Надявам се от време на време и хуморът да ми оказва помощ в залата и в тежки обстановки да съумявам с смешки да ги преодолявам“, добави ръководителят на Народното събрание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР