Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите, категоричен беше

...
Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите, категоричен беше
Коментари Харесай

Борисов порица Главчев: Не трябваше да си изпуска нервите

Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите, безапелационен беше министър председателят Бойко Борисов за вчерашния скандал в Народното събрание.

„ Историята се повтаря, тъй като единствено преди две години, когато госпожа Нинова и Българска социалистическа партия бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от Народното събрание. Тогава пристигна Мартин Шулц и ми сподели: „ Бойко, няма нищо по-лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в Народното събрание, тъй като сте прогнозируема, европейска партия, член на ЕНП и това не е вярно ". Това беше един петък и в сряда върнах партията в Народното събрание. Това, което те вършат, ние го правехме преди две години. Разбира се, не е прелестно, тъй като се употребяват всевъзможни похвати да се основава напрежение ", разяснява Борисов.

„ Затова и не отидох, изясни той. - Защото трябваше отново да дублирам, че проф. Христов споделил каквото споделил, с цел да не го повтаря. Те да припомнят друго и това не е продуктивно. Показваме какво вършим, има толкоз прогрес в България, който всички регистрират и в защитата на външните граници, и във всяко едно отношение. Мнението ми е, че макар провокациите, ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите и той ", сподели още Бойко Борисов.

За кино лентата на Елена Йончева той сподели: " Възложил съм инспекция и в случай че има отговорни, да се наложат санкции и да се даде на прокурор "

На въпрос дали е гледал кино лентата на Елена Йончева за границата, Борисов отговори, че не е, а Цветан Цветанов го е гледал. „ Сега съм упълномощил на „ Гранична полиция " да създадат всички интервенции с всички арестувани мигранти, каналджии, в това число това, което тя е посочила. Като си пристигна Валентин Радев от Съединени американски щати, тъй като те пък в този момент всички отидоха там – и Цецка Цачева, и основния секретар. Не мога да намеря един да го пратя там, че всичко това е отстранено. Тогава още е било в строителство. Да си дойдат, да ви поканят салона на Министерство на вътрешните работи, да ги пуснат всичките, да ги гледате цяла година какво вършат „ Гранична полиция ", армията, силите ни за специфични интервенции, които са там. Така че да забележим и единият, и другият филм ", разяснява Борисов.

За отчета на Европейската комисия министър председателят добави: " Докладът за напредъка на България по Механизма за съдействие и инспекция е справедлив. Преди няколко дни в Брюксел зам.-председателят на Европейска комисия Frans Timmermans регистрира това и го сподели и обществено, че от май месец насам има прогрес. Ще поемем всичко, което имаме като ангажимент. Няколко задания имаме в Народното събрание, които също до края на годината ще станат. Не се шуми доста, само че отново изпреварваме Румъния – по този начин, както беше през 2012 година "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР