Димитър Главчев направи така, че Веселин Марешки да стане шеф

...
Димитър Главчев направи така, че Веселин Марешки да стане шеф
Коментари Харесай

`Главчев направи така, че Марешки да стане шеф на Бойко Борисов`

Димитър Главчев направи по този начин, че Веселин Марешки да стане началник на Бойко Борисов, коментира социологът Андрей Райчев във връзка политическия скандал към оставката на ръководителя на Народното събрание.

Миналата седмица Главчев подаде оставка като началник на Народното събрание след къс скандал с опозицията, откакто изгони от пленарната зала водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Червените взеха решение да бойкотират съвещанията на Народното събрание, до момента в който той не подаде оставка.

„ Главчев извърши нещо без да осъзнава. Първо е европейската реакция – няма парламент без съпротива. Второто, в случай че сте на мястото на Борисов, какво предпочитате – Нинова като сътрудник или Марешки като шеф? Защото Главчев сложи Борисов пред този избор ”, счита Райчев.

По думите му по-добре е Борисов да има сътрудник, който да бъде доста деен и опозиционно заплашителен, в сравнение с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да излязат от Народното събрание и по този начин Марешки да взима решение дали да заседава Народното събрание или не.

„ Тук беше застрашено самото осъществяване на съвещанията. Те в действителност бяха тръгнали да вършат Марешки шеф. Това Главчев му го сервира на своя министър председател една заран – естествено, че ще го изгони ”, допълни  Райчев.

„ Борисов разви една техника, за която може единствено да му завиждат – знае по какъв начин да прави заден без да губи електорат ”, разяснява още социологът. Той намира избора на Цвета Караянчева за ръководител на Народното събрание е чудноват. „ Този пост е мъчно място и не толкоз тъй като би трябвало да си доста интелигентен или културен, само че тъй като там се желае да те почита опозицията. Тя е драка, тя е войник. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР