Димитър Главчев имаше само една седмица да състави правителство. Това

...
Димитър Главчев имаше само една седмица да състави правителство. Това
Коментари Харесай

Министърът на културата: Главчев имаше само една седмица, за да състави правителство

Димитър Главчев имаше единствено една седмица да сформира държавно управление. Това сподели пред БТВ служебният министър на културата Найден Тодоров във връзка експресните рокади в кабинета.
Прочетете още
„ Навремето имаше един филм – „ Тринадесетата избраница на принца “. Бих цитирал репликата на разбойника: „ Казва ли ни някой, пък смееш ли и да попиташ “, по този начин той отговори на въпроса докога ще заема поста длъжностен министър на културата.

Според него човек не може да бъде сигурен „ във време на неустановеност и войни “. Но се надява Димитър Главчев да му има доверие. „ Той ме познава като музикант, само че не и като министър “, разясни служебният министър на културата.

Найден Тодоров е безапелационен, че до момента президентът е избирал и назначавал служебни министър председатели, които „ може би са знаели и са имали някаква подготовка “. А Димитър Главчев е имал единствено една седмица да сформира държавно управление.

„ В служебното държавно управление имаме група за връзка и там се стараем незабавно да се осведомяваме за всичко “, сподели още той.

„ В министерството заварих развой с освобождение на Сава Драгунчев като началник на фонд „ Култура “, задействан от предшественика ми Кръстю Кръстев. Може би е имало нецелесъобразни решения на някогашния към този момент началник на фонда. Все отново този фонд е значим фактор за подкрепяне на самостоятелните създатели в България “, разяснява още министърът.  

„ Европейски Съюз е много внимателен – в региона на културата ние създаваме схеми за харчене, а Евросъюза ги утвърждава и възвръща парите. В момента има последователност сред мен и Кръстьо Кръстев “, разясни Найден Тодоров.
Според него фонд „ Култура “ е приоритет на всички министри.

„ В положителни връзки сме с финансовия министър Людмила Петкова – бяхме сътрудници в предходен длъжностен кабинет. Смятам, че без поддръжка на МФ културата няма да може да съществува. Трябва да намерим метод дадените пари за просвета да не са разход, а вложения, които са дълготрайни “, сподели още той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР