Димитър Гамишев Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев, продал своя фирма

...
Димитър Гамишев Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев, продал своя фирма
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ, прехвърлил на бедняк задлъжняла фирма, подаде оставка


Димитър Гамишев

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев, продал своя компания със отговорности към бюджета за към 200 000 лева на малоимотен жител, е подал оставка.

Новината заяви на първо време от парламентарната естрада Спас Гърневски/ГЕРБ/. Той изясни, че действието на Гамишев, който е и общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев, е поради почналата от Национална агенция за приходите инспекция и с цел да се разсеят всевъзможни подозрения за попречване на следствието.

Гърневски направи това известие, откакто в специфична декларация от Българска социалистическа партия настояха управлението на ГЕРБ да вземе решение по случая с депутата Димитър Гамишев, което да дава отговор на ползите на българските жители. Неприемливо е да има политически чадър върху народни представители от ГЕРБ, които нарушават закона, се споделя в декларацията на социалистите.

Както стана ясно във вторник, Гамишев е продал преди към две години компанията си " Гамишев – НКД " ЕООД със отговорности към бюджета в размер на към 200 000 лева на сдружение, ръководено от малоимотен жител.

Става дума за типичен случай на прекачване на сдружение на малоимотно лице, което в предишното бе една от най-разпространените схеми за отбягване на данъчно облагане или за източване на Данък добавена стойност. От Националната организация за приходите (НАП) обясниха предходната седмица, че в огромна степен малките врати в закона в последните години били лимитирани поради въвеждане на редица ограничения като възбрана за прекачване на компания по време на данъчна проверка, пред- и следрегистрационен надзор по Данък добавена стойност и т. н.

По случая на Гамишев Национална агенция за приходите е поискала от съда оповестяване на нищожност на една от покупко-продажбите. Започнала е и проверка на физическото лице Димитър Гемишев, с цел да му се потърси отговорност като физическо лице с персоналното му имущество за насъбраните отговорности, показаха от данъчната организация.

Преди ден Гамишев получи и условна присъда за ликвидиране на човек през 2014 година при пътен случай.

Вчера от пресцентъра на ГЕРБ отхвърлиха всевъзможен коментар по случая, а във връзка с присъдата за ликвидиране оповестиха, че депутатът ще апелира.

Прехвърлянето на компанията на Гемишев на сдружението " Файнест Асошиътс ", ръководено от Георги Михайлов Георгиев, е станало през април 2016 година. По данни от системата за правна информация ДАКСИ Георгиев взе участие или е взел участие в ръководството на още 93 компании и в собствеността – на 54. Проверка на Биволъ е посочила, че най-малко 10 от компаниите на Георги Георгиев дължат суми от порядъка на десетки и стотици хиляди левове на Национална агенция за приходите.

Когато се твърди, че битката с корупцията и контрабандата е действителна и липсват милиарди левове от държавната хазна, първото, което би трябвало да се направи от ръководещите от ГЕРБ, е да погледнат в личната си градина и да изкоренят плевелите си от нея, разгласи през днешния ден в Народното събрание в декларация от името на левицата Николай Бошкилов.

Димитър Гамишев е въплъщение на лицемерната политика на ГЕРБ - в случай че членуваш в партията, можеш да не плащаш налози, да пренасяш суджуци и да овладяваш регионални центрове, посочи от трибуната социалистът Бошкилов.

С подадената оставка на Димитър Гемишев ГЕРБ за следващ път дава пред вас и българските жители ясно и тъкмо обръщение, че е демократична и виновна за делата си партия и при минимум подозрение хората подават оставките си, не се крият зад имунитети, уточни Спас Гърневски. И на собствен ред попита социалистите по кое време те ще бъдат на равнището на ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР