Димитър Дринов, създател и главен редактор на специализирания сайт Operation

...
Димитър Дринов, създател и главен редактор на специализирания сайт Operation
Коментари Харесай

Кинокритикът Димитър Дринов: Надявам се, че есенният киноафиш ще върне публиката в салоните

Димитър Дринов, основател и основен редактор на профилирания уебсайт " Operation Kino ", гостува в предаването " Животът на Фокус " и описа пред Благой Иванов какво могат феновете да чакат от есенния киноафиш.

Някои от забавните заглавия от лятото, измежду които " Опенхаймер " и " Барби ", се трансфораха в боксофис феномен, сподели Димитър Дринов, и добави, че " те в действителност направиха фурора, на който ние хората, работещи в киното, се надявахме – и този възторг е хората да се върнат в киносалоните след затихването на пандемията. Сега, последователно още веднъж започнахме да означаваме растеж, само че нищо особено, нямаше го това качествено завръщане както в годините преди този момент. И " Барби " и " Опенхаймер " вкараха феновете по впечатляващ метод. Получи се комбинирано като някакво естествено събитие, което вкара в киносалона хора, които сякаш не влизат толкоз постоянно. Аз персонално доста се надявам това да не е индивидуален случай, доста се надявам да се задържи тази наклонност. “  

Фантастичния филм " Създателят " на английският сценарист и режисьор Гарет Едуардс е поредна трактовка на тематиката за близкото бъдеще, утопия/антиутопия и изкуствения разсъдък.  " Темата наподобява като употреба: в този момент отвред ни залива изкуственият разсъдък като една от най-големите рискове – все познати тропи жанрови, само че точно режисьорът прави този план забавен и образно наподобява впечатляващо. " Според кинокритика, публиката има потребност да види сходен вид театър на екран, тъй като това по-лесно ги вкарва в киното.  

Два хоръра предстоят да излязат на екран: " Убийствен пъзел " 10 – предистория на един от иконичните убийци в последните години Джон Креймър и " Екзорсистът: Вярващият " на Дейвид Гордън Грийн и " Blumhouse ", които направиха непосредствено продължение на класиката на Джон Карпентър " Хелоуин ". " Сега навлизат в още по-дълбоки води – желаят да създадат непосредствено продължение на може би най-великия хорър филм юридически в миналото " Заклинателят " на Уилям Фридкин. Много се надявам да създадат и тук нещо сполучливо. "   

Предисторията на издателския и кино феномен " Игрите на глада " – " Балада за пойни птици и змии " излиза на 17 ноември. Това е историята на президента Сноу и началото на изкачването му в управническата йерархията и надлежно неговото проваляне. " Това е един от най-успешните франчайзи. Филмите от тази серия, най-малко първият и вторият са едни от по-приличните кино представители на този вид истории. Отдавна не е имало първокласен подобен филм и се надяваме този да бъде ", показа още Димитър Дринов.   

Криминалният " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе преглежда много забавен интервал от американската история – наблюдава историята на племето Осейдж, на чиято територия е открит нефт. " Това е една история за лакомия и това е една история за раждането на ФБР. Скорсезе прави този филм гледаем, неповторими актьорски осъществявания. " Филмът може да се види на Международният книжовен и кинофестивал " Синелибри ", описа още кинокритикът Димитър Дринов, като добави, че и " Екзорсистът: Вярващият " също ще има своята премиера на " Синелибри ": " Там могат да се видят и филми, като " Клети създания " на Йоргос Лантимос, който взе " Златен лъв " на фестивала във Венеция – една история с комедиен привкус за отриващия света актуален Франкенщайн ".  На фестивала има извънредно доста любопитни заглавия, в това число последният филм на Роман Полански – " Дворецът ". Друг филм от фестивалът е " Процесът " на Орсън Уелс по романа на Франц Кафка, който не е стар, макар че става на 60 години. Трябва да погледнем този тоталитарен тормоз от по-различна позиция и да забележим по какъв начин добре се вписва с концепцията за свободията ", сподели още Димитър Дринов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР