Димитър Димитров-Херо даде ексклузивно интервю за предаването Код Спорт по

...
Димитър Димитров-Херо даде ексклузивно интервю за предаването Код Спорт по
Коментари Харесай

Херо: ЦСКА има нелоши футболисти, но бяха бледа сянка на себе си през пролетта

Димитър Димитров-Херо даде извънредно изявление за предаването " Код Спорт " по RING. Рекордьорът измежду треньорите по мачове в българския хайлайф към този момент гледа в профил пропадането на родния футбол. Но скоро това може да се промени, тъй като името му е измежду евентуалните претенденти за нов народен селекционер. Предлагаме акценти от изявлението с Херо, който отпред на " лъвовете " изведе България до две влиятелни равенства с Англия преди две десетилетия:

- Херо, какво е обяснението ти за резила против Грузия?

- Трудно ми е да го обясня накратко. Аз персонално в никакъв случай не съм очаквал, че можем да загубим от Грузия. И то с подобен победен резултат. Но това пък е сякаш разследване на нашата политика през годините. Виждаме, че националният тим с годините слиза надолу. Бих споделил, че копае дъното и нещата въобще не са добре в спортно-техническо естество.

- Би ли приел националния тим на България и при какви условия?

- Много ми е неловко да давам отговор на подобен въпрос, тъй като аз не съм получил никакво предложение и заради тази причина не желая да разясня дали бих приел, или не предложение от Футболния съюз. Да, несъмнено, в случай че има някакво предложение, би трябвало да се знае за какъв период, да се дава цялостен картбланш във връзка с работата, с цел да може човек да работи напълно умерено и да се пробва да бъде сполучлив, както за себе си, по този начин и за българския народен тим.

- Какво ще промениш в тима и по какъв начин ще мотивираш играчи, които държат повече на външния си тип, в сравнение с играта на терена?

- (Смее се) Да не се връщаме отново към хипотезата, тъй като към момента не съм получил и не се знае дали въобще ще получа предложение. Има много неща, които би трябвало да се трансформират и да се създадат. Но в случай че има някакво предложение, тогава бих се съгласил да разясня.
 Станимир Стоилов ще докара 19-и бразилец в Левски
Станимир Стоилов ще докара 19-и бразилец в Левски

Мъри нееднократно е показвал, че обича да работи с футболисти от тази част на Южна Америка

- Получаваш ли оферти от клубове в този момент?

- В интерес на истината съм получавал след бързото ми развиване в " Арда " (Кърджали), където бях за един ден. Оттогава съм получавал пет-шест оферти от чужбина, само че от такива дестинации, до които не желая да пътувам, поради възрастта и това, че желая да бъда малко по-близо до фамилията си. Ако би трябвало да бъда почтен, от български тим не съм получавал.

- Какво ти направи усещане в шампионата, който завърши?

- Не мога да кажа неопределен шампионат, тъй като имаше една бяла лястовица, най-много в лицето на Левски. За мен те направиха чудеса, изключително през втория полусезон. Ако някой ми беше споделил първоначално, че тимът на Левски ще завоюва Купата и ще бъде на сантиметри от третото място, щях да го помисля за леко вманиачен. Но Левски съумя да го направи, най-много с помощта на работата на Мъри.

- Само Мъри ли е повода на това съживяване на Левски?

- Всички други фактори бяха преди Мъри. Аз такова съживяване не можах да видя. Видях съживяване, откакто Мъри застана. Имаше един въпрос за негостоприемния стадион " Герена " и аз отговорих, че преди да пристигна Мъри, той беше доста гостолюбив. Всеки си тръгваше удовлетворен от този стадион.

- А кое най-вече те разочарова в нашето състезание?

- Поведението и манталитета, които сподели ЦСКА през втория полусезон. Аз си мисля, че тимът на ЦСКА има нелоши футболисти за равнището на България, само че те бяха доста бледа сянка на това, което могат.
 Фенове на ЦСКА: Оставете Саша Илич да работи
Фенове на ЦСКА: Оставете Саша Илич да работи

Голяма част от " алените " последователи са позитивно настроени към идването му
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР