Димитър Бундалов от град Раковски е избран за най-проспериращ млад

...
Димитър Бундалов от град Раковски е избран за най-проспериращ млад
Коментари Харесай

Димитър Бундалов: Започнах с два кошера, после станаха десет, а сега са вече 200

Димитър Бундалов от град Раковски е определен за най-проспериращ млад пчелар на България за 2023 година. Наградата му бе връчена през вчерашния ден в Плевен по време на закриващата гала на Международното изложение-договаряне " Пчеларство 2024 ". Отличието се присъжда взаимно с фондация " Еврика ".

Бундалов е на 30 години и сега отглежда 200 пчелни фамилии в два пчелина. Разказа, че с пчеларство стартира да се занимава от любознание около свои сътрудници, които имали кошери.

" Реших да стартира с два кошера, едвам има защо да си приказвам с сътрудниците. После станаха 10, а в този момент са към този момент 200. С тях съумявам да прехранвам фамилията си от средствата, които получавам от продажба на продукцията ", добави пчеларят. 

Тази пролет той възнамерява да сътвори още един пчелин. Произвежда главно четири типа пчелен мед и така наречен крем мед, овкусен с разнообразни сушени плодове и желан от клиентите. Предлага също по този начин пчелен прашец и производни артикули от прополис. 

" Стремя се да доближи до крайния консуматор като предлагам многообразие от пчелни артикули. Това за мен е изходът от създалата се обстановка с ниските изкупни цени на пчелния мед ", разяснява Бундалов. Той създава и пчеларски инвентар както за себе си, по този начин и за сътрудници пчелари.

" Хората би трябвало да търсят същинския мед при производителя – при пчеларите. Това е истината и то, да търсят меда при потвърден производител, а не просто някой, който е производител по документи, тъй като има и доста такива “, споделя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР