Димитър Бундалов, който отглежда 200 пчелни семейства на два пчелина

...
Димитър Бундалов, който отглежда 200 пчелни семейства на два пчелина
Коментари Харесай

Най-проспериращ млад пчелар в Пчеларство - Плевен 2024 е Димитър Бундалов от град Раковски

Димитър Бундалов, който отглежда 200 пчелни фамилии на два пчелина получи премията за най-проспериращ млад пчелар в Международното пчеларско ревю – договаряне „ Пчеларство - Плевен 2024 “. Наградата му беше връчена на обичайната публична гала на 11-ти февруари от заместител областнияуправител Николай Абрашев, а пред публицисти, 30-годишният пчеларсподели за пътя си, довел до признанието.

„ Произвеждам общо 4 типа мед от двата пчелина. Пчелния мед го върша на крем-мед, който е доста добър артикул и доста се търси. Овкусяваме го с разнообразни сушени плодове, а от прашеца на прополиса вършим тинктури и спрейове.

Аз се стремя да доближавам до крайния консуматор на дребно, тъй като за мен това е методът в тези сложни моменти и ниски изкупни цени на продукцията ми “.

Димитър Бундалов създава в дърводелска работилница и пчеларски инвентар за персоналното си стопанство, както и за сътрудници, които демонстрират интерес.

Той показа, че е почнал да се занимава с пчеларство от любознание.

„ Преди работех друга работа и сътрудниците ми имаха по десетина кошера и аз взех решение да си взема два кошера, с цел да мога да се включвам в диалозите, а и концепцията ми беше да ги настигна. Така, последователно взех решение, че това е нещото, с което ще се занимавам до момента в който мога “.

Пчеларят сподели, че с 200 кошера съумява да изхранва фамилията си и средствата, които придобива от продажба на продукцията стигат.

„ Много е значимо да се откри метод да се доближава до крайния консуматор и като се предлага разнороден подбор, клиентите са удовлетворени. Те желаят да имат право на избор и желаят да можеш да им предложиш всичко.

Затова се стремим към високо качество и към предложение на нови и нови неща “.

Според пчеларя Димитър Бундалов, медът е измежду най-фалшифицираните артикули в света.

„ Хората би трябвало да търсят същинския мед при производителя – при пчеларите. Това е истината и то, да търсят меда при потвърден производител, а не просто някой, който е производител по документи, тъй като има и доста такива “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР