Димитър Бербатов подкрепи дарителската кампания за изграждането на пилон Рожен,

...
Димитър Бербатов подкрепи дарителската кампания за изграждането на пилон Рожен,
Коментари Харесай

Бербатов подкрепи кампанията за изграждане на пилон Рожен“

Димитър Бербатов поддържа дарителската акция за построяването на стълб " Рожен ", оповестиха от Фондация " Наследство в бъдещето ".

" С горделивост се включвам в самодейността, която има за цел българското знаме да се вее нависоко, а през годините дружно да продължим да съхраняваме знаците на национална еднаквост ", сподели футболистът във видеообръщение в обществените мрежи.

В посланието си за поддръжка на идеята Бербатов споделя за най-емоционалния миг в кариерата си - деня, в който е излязъл на именития стадион " Олд Трафорд " за първия си мач с " Манчестър Юнайтед ". Именно тогава той почувствал, че е достигнал върха в кариерата си, виждайки българското знаме да се вее на покрива на " Театъра на фантазиите " (стадионът " Олд Трафорд " ) до знамената на страните, които имали футболисти в британския гранд. Във видеото Бербатов демонстрира това знаме, което взел със себе си, при завръщането си у нас. То е подписано от съотборниците му.

Той отбелязва, че е особена горделивост да видиш българското знаме по " всяко кътче на света, на най-високото място, поради достижения на изключителни българи ".

" Поводи за горделивост може да намираме всеки ден, в случай че всеки от нас се стреми да отнесе нашето знаме до най-високия връх в своята област. Трябва да откриваме мотивация персонално в себе си и във всички нас като общественост, с цел да се приказва с почитание за България. Затова дано чуваме и насочваме верните послания и да даваме образец на бъдещите генерации. Независимо от времето, българското знаме постоянно ще бъде ентусиазъм ", сподели Бербатов.

111-метровият стълб на Роженските поляни в Родопите ще извиси българското знаме на надморска височина от 1430 метра. В основата ще бъде вградена капсула на времето и плоча, изобразяваща картата на България, с послания от 28-те административни области към бъдещите генерации.

Инициативата за създаване на паметник на българското знаме се осъществя посредством Национална дарителска акция " България заслужава! ", под патронажа на президента Румен Радев.

Проектът стартира в Деня на националните будители на 1 ноември 2022 година. Съпричастност към идеята показаха Лили Иванова, Христо Стоичков, проф. Андрей Пантев и редица видни общественици, спортисти, учени, сполучливи представители на разнообразни специалности.

Набирането на средства за паметника продължава, като дарения могат да се създадат през уеб страницата на акцията www.pilon.rozhen.bg, както посредством дарителски SMS с текст DMS ZNAME на номер 17 777 (за клиенти на Yettel, VIVACOM и А1).

Официалното разкриване на монумента на българското знаме ще е на 13 юли тази година.
 Апелативният съд отсече: Конгресът на Бербатов е незаконосъобразен
Апелативният съд отсече: Конгресът на Бербатов е незаконосъобразен

Ето решението
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР