Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за поста президент на Българския

...
Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за поста президент на Българския
Коментари Харесай

Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС

Димитър Бербатов разгласи кандидатурата си за поста президент на Българския футболен съюз и ще се яви на идния ексклузивен избирателен Конгрес, плануван за 15-и март.   Това разгласи публично той в конференция, на която показа програмата си, главните акценти, екипа си и посочи, че не всички хора от щаба му са тук, само че са доста, добавя Българска телеграфна агенция.   " Обяви се датата за Конгреса – 15-и март. Нормално е да разглася кандидатурата си за президент, а също по този начин и стъпките, правилата и целите. Надявам се Конгресът да се организира почтено, транспарантно, и да няма циркове, които никой не желае да вижда ", стартира Димитър Бербатов.   " Толкова години се борим да покажем недъзите на това ръководство. И се надявам, че ще създадем подобен Конгрес, който не може да се апелира от никой, даже и от нас.

Тук е мястото да изпратя обръщение към другите кандидат-президенти: Заповядайте, казвайте какво желаете да извършите. Покажете екипите си. Всички ние – които ще се кандидатираме, 3,4 или 5 претенденти, би трябвало да се борим за един транспарантен конгрес. Уточнявам, че никой от нас, никой от нашия екип, няма да каже една неприятна дума за който и да е претендент за президент.

Ще се веселя да видя стратегиите и концепциите на другите кандидати ", съобщи още някогашният голмайстор на националния отбор в обръщението си към обществеността.

  Също по този начин той изясни и желанието си да инициира среща и разговор с държавната власт. И не самичък, а дружно с останалите хора, които имат упоритостта да ръководят.   " Както споделих, желая един почтен Конгрес, извършен по разпоредбите. Ще предизвикваме среща с страната и желая да дойдат и другите кандидат-президенти.

Среща с министър-председателя Николай Денков, с Мария Габриел, несъмнено и с министъра на спорта Димитър Илиев. И дружно да си изложим визията. Това ще се цели в идващите месеци и ще бъдете известени, в случай че бъде отговорено позитивно ", изясни още Бербатов.   Следващата стъпка беше в представянето на тактиката му, като в началото заложи единствено целите.

" На първо място ще наложим мандатност на президента. Не повече от три мандата или 12 години.

Смятам, че е задоволително за един човек да разгърне капацитета си, да покаже какво може. Ако не може и се провали, има си Конгреси, ще го сменят. Второто значимо нещо – без президенти на клубове в Изпълкома. Има си Лига, те би трябвало да бъдат там, в техен изпълком ".   " Ще има и нова организационна конструкция на националните тимове и на шампионатите, нов формат на шампионатите. Искаме да създадем положителни терени, клубовете да имат по-малко разноски и повече доходи.   " Фокусирали сме се и върху детско-юношеския футбол, аматьорския футбол, построяването на игрища и нов народен стадион. Виждате каква сила даде един нов стадион на Ботев (Пловдив). Имаме визия и за ограничение на чужденците, въвеждане на бонусна система за налагане на български футболисти на всички равнища, изясни още кандидат-президентът.   Последният Конгрес, на който той се яви и загуби, беше през октомври 2021-а година, когато Михайлов завоюва трагично. Оттогава нататък започнаха обжалвания на клубове, подкрепящи Бербатов.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР