Димитър Бербатов, който загуби президентските избори на БФС от Борислав ...

Димитър Бербатов, който загуби президентските избори на БФС от Борислав

Димитър Бербатов със сериозни въпроси към шефовете на БФС

Димитър Бербатов, който изгуби президентските избори на БФС от Борислав Михайлов, зададе редица въпроси към актуалните шефове на родния футбол чрез формалната страница на кандидатурата си, носеща името "Р-Еволюцията е тук ". Голмайстор №1 в историята на националния ни тим прави отстъпка на държавния глава Борислав Михайлов на 12 октомври, когато се организира ексклузивен Конгрес, призован точно след правосъдни дейности от страна на Бербо и екипа му.

"Сегашното управление на БФС дължи отговори на футболните клубове и цялата футболна общност.

Ето значителните въпроси, на които би трябвало да се отговори:

1. С какви средства бяха финансирани банкетите за клубовете, на които Михайлов представяше позицията си преди конгреса?

2. Какво правеха на тези банкети кметове на малки и някои от най-големите общини в България и какво изискваха от клубовете тези кметове?

3 На кои клубове и какво съоръжение им беше харизано от Михайлов директно преди конгреса? На какви цени и от кого бе закупено то? Не бе ли редно, в случай че се подкрепят клубовете с съоръжение, да бъдат подкрепени всички клубове?

4. Защо управлението на БФС не позволи огромен брой делегати на съответни клубове да вземат присъединяване в конгреса? С какви правни причини направиха това? Има ли изобщо такива? Какво стои в основата на това решение да се отнеме правото на присъединяване в конгреса и правото на глас на тези клубове?

5. Защо водещият на конгреса гневно се бореше, с цел да не бъде позволена за гласоподаване в залата смяната в процедурата за гласоподаване и включването на наблюдаващи на броенето на бюлетините, представляващи всеки кандидат-президент? Какво им приказва на Михайлов и компания резултатът от това, в последна сметка позволено, гласоподаване - голямо болшинство,,За " това да има наблюдаващи на броенето на бюлетините и единствено няколко делегати "Против " и "Въздържал се "?

6. Защо за следващ път Уставът на БФС и законът бяха потъпкани и не бе позволен балотажът сред Михайлов и Бербатов, в случай че Уставът на БФС е извънредно явен и безапелационен във връзка с присъстващите в залата делегати и че техният брой е в основата на изчислението какъв брой е 50% + 1 глас, а не броят на гласувалите делегати?

7. Защо към този момент съвсем седмица секретариатът на конгреса не е подготвен с протокола и всички документи от конгреса не са импортирани в Агенцията по вписванията? За какво се употребява миналото от конгреса до момента време във връзка с документите от конгреса?

Вместо да се дадат ясни отговори на тези въпроси доближените на Михайлов обикалят студиата и с евтини неистини се пробват да отклонят вниманието на футболната общност от значителното.

Когато ние имахме данни за напън върху клубовете, огласихме съответни имена на клубове и ръководители на зонални препоръки. Сезирахме за това и прокуратурата - не с празни приказки, а с съответни събития, имена и обстоятелства.

Ние изнесохме съответна информация, идваща от съвещанията на Изпълнителния комитет, и би следвало да е включена в протоколите от тези съвещания. Показахме документи, формирани или подписани от БФС.

‼️ Призоваваме разказвачите на приказки Лечков и Стефанов неотложно да огласят съответни имена на хора, които засягат с намеците си, както и имена на съответни очевидци и съответни обстоятелства, а не да стопират, преди да огласят конкретика. А и дано обяснят за какво, в случай че са станали очевидци на нещо неправилно в НДК на 12.10.2021 година, не са призовали полицията да се намеси. Тогава към НДК имаше хиляди служители на реда, с цел да охраняват Михайлов и доближените му от националната обич.

‼️ Също по този начин, призоваваме НДК и хотелите, в които бяха настанени делегатите за конгреса -,,Хилтън ",,,Маринела ",,,Балкан ",,,Централ ", да запазят записите от охранителните камери за датите 11 и 12 октомври 2021 година, с цел да може при нужда да се види наистина ли хора от екипа на Димитър Бербатов са били в хотелите на делегатите преди конгреса.

Ясно е едно - процесът по остраняването на това управление на БФС няма по какъв начин да приключи, в случай че не е почнал. Този развой стартира с оглушителен пестник по управлението, което до момента се биеше в гърдите с конгреси, извоювани с по 85-90 % от гласовете на делегатите. Сега се хванаха за един глас, с цел да могат да измамят своите членове.

Дали този опит ще мине в съда - следва да разберем "

Източник: dnes.bg