Димитър Бербатов изнесе публична лекция в НСА "Васил Левски" на

...
Димитър Бербатов изнесе публична лекция в НСА "Васил Левски" на
Коментари Харесай

Бербатов говори за успеха и трудностите

Димитър Бербатов изнесе обществена лекция в НСА "Васил Левски " на тематика "По моя метод на триумфа ". В нея той засегна пътя по който е съумях да реализира нещата в своя живот.

Поставял си е цели, които да следва и в последна сметка да стигне до триумфа. Бербатов, който към момента не е прекратил кариерата си, разяснява пред присъстващите, че към момента не е решил какво ще прави когато спре с футбола.

"Исках да съумея на високо равнище. Съответно като си съумял би трябвало да знаеш по какъв начин да понесеш този триумф. Успехът е стойностен, би трябвало да го понесеш, защото има доста образци на съумели хора, които не съумяват да понесат триумфа ", сподели Бербатов.

Една от първите застъпени тематики в "Аула Максима " към която той се върна, беше мача от 13 май 2000 година, когато с ЦСКА нападателят загуби дербито с Левски с 0:1, а неговите пропуски се оказаха решаващи. Той получи ужасно доста обвинявания и рецензии за изявите си в оня дуел, решил и шампионската купа.

"Пуф - и си долу " - сподели Бербатов на лекцията, сочейки фотоси от дуела, на които се вижда да лежи на терена беззащитен в оня ден.

"Мислиш си, че в никакъв случай не можеш да пропаднеш повече. Обаче взимаш топката и си казваш: Аз ще ви покажа, бе! Това бе доста тежък миг за мен. Но и подобен, в който осъзнах, че реализацията ми е отвън България, би трябвало там да диря развиване. Вярвайте в себе си. Намерете това, което желаете да вършиме. Аз го открих - футбола. И с малко шанс, ще станете положителни в това, което желаете да е ваша специалност. "

"Не желая да се връщам към този миг, няма по какъв начин да реагираш, откакто схванеш такава вест, колкото и да си ядосан няма какво да направиш, просто продължаваш напред, не обичам да се връщам доста към този миг ", разяснява Бербатов, отговаряйки на въпрос във връзка оставянето му отвън групата на Юнайтед за финалния дуел от Шампионска лига през 2011 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР