Димитър Бербатов - едно от най-големите имена в българския и

...
Димитър Бербатов - едно от най-големите имена в българския и
Коментари Харесай

Бербатов изнася лекция в НСА

Димитър Бербатов - едно от най-големите имена в българския и международния футбол, ще изнесе открита лекция на тематика "По моя метод към триумфа " пред академичната общественост на Национална спортна академия "Васил Левски ".

Събитието ще се състои на 15 май (сряда) от 11.30 часа в най-голямата зала на НСА - Аула Максима, и е намерено за представители на медиите.

Бербатов е футболист номер 1 на България рекордните седем пъти и голмайстор на националния тим. Започва професионалната си кариера в ЦСКА, с който печели и първия си трофей. След това е играл в някои от най-големите тимове на Стария континент, измежду които Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Монако.

С Манчестър Юнайтед печели два пъти купата в Англия, Златната обувка за най-хубав изпълнител на Висшата лига, както и международното клубно състезание. Има над 200 мача в една от най-значимите от спортно-техническа, икономическа и маркетингова позиция висша футболна лига в света - британската. Със своите тимове е достигал три пъти до финала на Шампионската лига.

С едноименната си фондация той повече от десетилетие безапелационно демонстрира своята обществена ангажираност към България и нейните гении в региона на образованието, науката, изкуствата, спорта.

Преследвайки своя предстоящ избор, Бербатов приключи сполучливо бакалавърска степен в специалността "Спортен мениджмънт " на НСА, а напълно скоро му следва да се дипломира и като магистър в същата компетентност.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР