Димитър Бербатов е на крачка да подпише с новия си

...
Димитър Бербатов е на крачка да подпише с новия си
Коментари Харесай

Ще намери ли мястото си Бербатов в индийската Суперлига?

Димитър Бербатов е на крачка да подпише с новия си тим. Голмайсторът на националния тим по футбол е на път да се контракти с индийския клуб от локалната Суперлига Керала Бластърс, написа manoramaonline.com.

Официалното оповестяване на договорката би трябвало да стане в идващите ден-два, твърди изданието.

Ако това се случи, нападателят ще рестартира своята кариера, по всяка възможност за финален път, разясняват родните спортни уеб сайтове.

Връзката на клуба с Бербатов е направена от треньора на Керала Рене Мюленстийн, с който се познават от престоя им в Манчестър Юнайтед и след това във Фулъм. Мюленстийн е бил треньор по развиване на школата при сър Алекс Фъргюсън.

Бербатов е без тим от 2016 година, когато се раздели по взаимно единодушие с гръцкия ПАОК. Пред него имаше няколко благоприятни условия за продължение на кариерата си, измежду които и слуховете, че ще продължи кариерата си в родната Първа лига, с фланелката на Берое. Това обаче не се удостовери.

Сега нападателят гледа към Индия.

Керала Бластърс е основан през 2014 година и се приготвя за своето четвърто присъединяване в индийската Суперлига, която през новия сезон приема формата на шампионатите в Европа. Досега шампионатът в Индия вървеше в границите на една календарна година, само че в този момент минава в цикъла есен — пролет.

Индийските тимове имат право на шестима чужденци, а Керала досега е записала трима. Това са канадският нападател Йън Хюм, сърбинът Неманя Лакич-Пешич и ганайският полузащитник Кураж Пекусън.

Старши треньор на младия тим е холандският експерт Рене Мюленстийн. През предходната година Керала загуби финала за купата от Атлетико де Колката (Калкута). През новия сезон в шампионата ще бъде с 10 тима, откакто нови два клуба бяха признати в Лигата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР