Димитър Бербатов е един от кандидатите за президент на БФС.

...
Димитър Бербатов е един от кандидатите за президент на БФС.
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на БФС - Димитър Бербатов

Димитър Бербатов е един от претендентите за президент на БФС. Изборът ще се организира на 15 март, петък, в София.

Той е повдигнат в началото от Пирин Гоце Делчев, а по-късно и от елитния Пирин Благоевград, чийто младеж е. Почти 20-годишната му футболна кариера минава още през Германия, Англия, Франция, Гърция и Индия с екипите на 8 разнообразни тима.

Шампион и голмайстор на британската Виша лига с Манчестър Юнайтед. През първото десетилетие на 21 век печели на 7 пъти наградата за футболист номер 2 на България.

С фланелката на България изиграва 78 мача и вкарва 48 гола, с което става най-хубав голмайстор.

През 2008 година основава в фондация Димитър Бербатов, чиято съществена задача е все необичайно да подкрепя младежите да се образоват, да развиват своите способности и заложби.

През 2021 главен претендент за президентското място в БФС, а на конгреса събира 230 гласа, с 11 по-малко от Борислав Михайлов, който резервира поста си.

Като съществени цели са посочени – обособяване на професионалния футбол от БФС. Мандатност на президента. Изграждането на повече български футболисти, смяна на формата на шампионата, промяна в детско-юношеския футбол, възстановяване на футболната инфраструктура, съдействието с страната, битка с черно тотото, расизма и дискриминирането.

Стана ясни и спълкома, който ще работи при избора на Бербатов.

„ Така сме се пробвали да създадем нещата, че да има микс от разнообразни хора в разнообразни сфери, които в действителност вършат футбола както артикул, какъвто е през днешния ден. Аз съм доста горделив от това, което направихме през тези три години с екипа и каквото и да стане, всеки от наши върви с високо дигната глава “, показа Бербатов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР