Димитър Бербатов даде пресконференция, на която официално обяви кандидатурата си

...
Димитър Бербатов даде пресконференция, на която официално обяви кандидатурата си
Коментари Харесай

Бербатов се кандидатира за шеф на БФС и призова за позитивна кампания

Димитър Бербатов даде конференция, на която публично разгласи кандидатурата си за президент на БФС на конгреса на 15 март следващата година в столичния хотел " Маринела ". 

Бившата " деветка " на националния, " Тотнъм " и " Манчестър Юнайтед " прикани за положителна акция, в която всички претенденти да показват екипите и стратегиите си. Сред акцентите на ревюто му бе заричане, че нито той, нито някой от екипа му ще каже нещо отрицателно по адрес на конкурент в борбата за БФС.

До него бе част от щаба му, в който още веднъж е и Петър Величков, някогашен началник на OMV (да не се бърка с юрист със същото име!), член на Изпълнителния комитет на БФС, заседавал оня ден и насрочил конгреса. Именно Величков разкри, че сътрудника му в ИК Димитър Георгиев (пловдивски бизнесмен) желал да се кандидатира и след това да апелира решенията на събранието, като по този метод помогне на Борислав Михайлов и компания да останат на власт.

Бербатов показа програмата си, акцентите в която са следните:
до три мандата за президента на БФС (12 г.), което значи смяна на устава;отделяне на професионалния футбол в ПФЛ, която да управлява шампионатите в Първа и Втора лига, като това няма да стане незабавно, а плавно; по този метод ще бъдат увеличени и парите от тв правата за клубовете, защото централата няма да има посредническа роля, само че тя ще спомага за контракт с по-добри условия за отборите;до трима чужденци отвън Европейски Съюз във всеки отбор и такса " разкош ", в случай че въпреки всичко има такива, които упорстват да употребяват повече; парите от тази такса ще отиват за детско-юношески футбол;въвеждане на бонусна система за потребление на български състезатели, най-много лични фрагменти на даден клуб;повече пари за аматьорските отбори;развитие на футбола измежду подрастващите, при дамите и форми на играта като футзал;взаимодействие с държавата;изграждане на нов народен стадион, за което да се търси помощ от страната, бизнеса, общини...
Ако един ден ПФЛ поеме професионалния футбол, БФС ще се занимава с аматьорския, подрастващите и националните тимове. Така, както е в множеството страни в Европа, напомни Бербатов. В програмата са употребявани такива модели.

Претендентът няколко пъти прикани конгресът да бъде проведен и извършен по този начин, че по-късно да няма учредения за обжалване от никой, даже от него самия.

Бербатов увери, че със Стилиян Петров и Мартин Петров не престават да са единни и опроверга слуховете, че легендата на " Селтик " може да се окаже водеща фигура по избор на избрани среди. Той сложи знак на тъждество сред себе си и някогашните си съотборници, дружно вземали решенията, от време на време спорели и си повишаваи звук, само че постоянно имали разговор и били водени от обща идея. 

Решено е аз да съм лицето, само че функциите на другите двама не са поддържащи, изясни Бербо.

" Обяви се датата за конгреса - 15 март. Нормално е да разглася кандидатурата си за президент, а също по този начин и стъпките, правилата и целите. Надявам се конгресът да се организира почтено, транспарантно, и да няма циркове, които никой не желае да вижда ", стартира Димитър Бербатов.

Той съобщи самичък, а по-късно и отговори на въпрос, че ще желае срещи с властимащите, с цел да запознае и тях с програмата и концепциите си.

" Ще предизвикваме среща с страната и желая да дойдат и другите кандидат-президенти. Среща с министър-председателя Николай Денков, с Мария Габриел, несъмнено и с министъра на спорта Димитър Илиев. И дружно да си изложим визията. Това ще се цели в идващите месеци и ще бъдете известени, в случай че бъде отговорено позитивно ", каза Бербатов.

" Ще има и нова организационна конструкция на националните тимове и на шампионатите, нов формат на шампионатите. Ще потърсим мнението на клубовете и дружно ще решим. Искаме да създадем положителни терени, имаме експерт в тази тенденция. Виждате какво стане, когато падне сняг да вземем за пример. "

" Фокусирали сме се и върху детско-юношеския футбол, аматьорския футбол, построяването на игрища и нов народен стадион. Виждате каква сила даде един нов стадион на " Ботев " (Пловдив). Колко прелестно е да си там на мач, нещата стават напълно други. Представете си това нещо на повече места, то ще даде подтик на футбола ", аргументира се Бербатов.

Той напомни, че два пъти е обиколил България за срещи с клубове и футболни хора за близо три години. Ще го направи още веднъж, с цел да показа програмата си.
 Димитър Бербатов и Петър Величков. Снимка БТАПетър Величков: Георгиев да не ме назовава измамник, може да чуем записа от заседанието 
" Искам да кажа, че конгресът и неговото насрочване е единствено една част от скъсването с това ръководство. Защото дейностите на някои хора в Изпълкома демонстрират противоположното ", съобщи Петър Величков.

Той приказва най-много за Димитър Георгиев, който е непосредствен на Михайлов, попада във видеа с бурните танци на някогашния вратар. Той, по думите на Величков, се заканил на всеослушание и няколко пъти да " апелира до дупка " в интерес на Боби.

Пред няколко медии някогашният народен представител от Българска социалистическа партия назова Величков " измамник " и назова държанието му " недопустимо ". Той нямал желание да се кандидатира, а просто загатнал нещо такова на съвещанието, само че без да има съществени планове.

" Конгресът ще бъде обжалван с единствената цел Борислав Михайлов да бъде оставен на власт, с цел да премине тази стихия. В Изпълкома се надяват, че фокусът в страната ще се измести от футбола и Михайлов ще може да продължи да прави тези безобразия като президент на БФС. Те се надяват още веднъж политическата обстановка ще бъде в интерес на Михайлов ", сподели Петър Величков. 

Той предложи да се чуе записът от сбирката - какъвто по думите му се прави наложително (а не се стенографира), с цел да се откри кой лъже и кой споделя истината.

" Не е неразрешено да се апелират решенията от Конгреса, само че Георгиев сподели, че ще апелира до дупка според от това кой ще бъде определен. Нека ме опровергаят. Единственият метод да ме опровергаят е Касабов да бъде вписан, сподели още Величков. - А за какво отхвърлят да впишат Михаил Касабов? Защото това стане ли, впишат ли го, по-късно Михайлов не може да се върне. Когато той се върна след оставка, за какво драпаше да бъде вписан, а не върви с решение на Управителния съвет? ", попита риторично предприемачът.

Величков отговори и на позицията на БФС от тази заран, като я назова " голяма непросветеност ". И изрази учудването си, че Борислав Попов като правист е разрешил да излезе сходно нещо. Допусна, че дипломата му на правист може да бъде отнета.

Сегашното управление на БФС търсело претендент за президент и това щял да бъде " предприемач с триумфи в своята област ". Самият Величков обаче изрази подозрение, че подобен човек ще се нагърби да бъде заслон на Борислав Михайлов и неговите доближени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР