Димът от опустошителните горски пожари в Канада достигна Европа, но

...
Димът от опустошителните горски пожари в Канада достигна Европа, но
Коментари Харесай

Димът от горските пожари в Канада достигна Европа

Димът от опустошителните горски пожари в Канада доближи Европа, само че е малко евентуално небето на континента да стане оранжево,, написа европейската редакция на " Политико ".

Службата за мониторинг на атмосферата " Коперник " (CAMS) на Европейски Съюз съобщи във вторник, че защото пожарите в Квебек и Онтарио са се засилили в допълнение, те са изпратили огромен облак през Атлантическия океан.

Димът дойде в Португалия и Испания в понеделник и се чака да обхване Западна Европа и Британските острови най-малко до четвъртък.

Но учените споделиха, че европейците няма да видят небето им да стане трагично оранжево - както се случи по-рано този месец в Ню Йорк и други градове в Северна Америка - или да се тревожат, че ще се задавят от пушек.

" Важно е да се означи, че преместването на пушек на дълги дистанции, като в този случай, нормално се случва на по-големи височини, където атмосферният живот на замърсителите на въздуха е по-дълъг, което значи, че те се демонстрират повече като мъгливо небе с червени или оранжеви залези , " обявиха от " Коперник " в изказване, изпратено по имейл.

В него се прибавя: " Следователно не се чака плануваният превоз на пушек да има доста влияние върху качеството на въздуха на повърхността . "

Нивата на излъчванията от канадските пожари са невиждани,. Това е равно на годишните излъчвания на Нидерландия .
 Канада чака още тежки месеци на горски пожари
Канада чака още тежки месеци на горски пожари

Няколко провинции желаеха федерална помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР