Димът от горските пожари в Австралия достигна въздушното пространство на

...
Димът от горските пожари в Австралия достигна въздушното пространство на
Коментари Харесай

Димът от пожарите в Австралия достигна Чили

 Димът от горските пожари в Австралия доближи въздушното пространство на Чили и Аржентина, откакто измина 12 000 км над Тихия океан, заяви чилийската метеорологична работа, представена от Франс прес и ТАСС. Експертите демонстрират сателитна фотография на облаците пушек, донесени от въздушните потоци до Южна Америка.

Мащабни горски пожари избухнаха по източното крайбрежие на Австралия в средата на октомври предходната година. Към момента огнената буря е обхванала обилни територии в югоизточната част на континента в щатите Нови Южен Уелс и Виктория.

Няколко региона по южното крайбрежие са затворени за туристи, а на жителите им е предложено бързо да се изтеглят.

Пожарите унищожиха над 6,5 милиона хектара гори, към 2000 жилища и към 3000 административни и икономически постройки. От февруари предходната година до момента пожарите взеха 25 жертви, измежду които трима пожарникари.

По оценка на австралийските застрахователи за покриване на вредите от пожарите, вилнеещи от септември, ще бъдат нужни 700 млн. австралийски $ (485 млн. щатски долара), осведоми ДПА.

Застрахователният бранш обезпечава незабавно настаняване за клиенти, които са били наранени, както и известна парична поддръжка, показва представител на браншова организация.

По-меките климатични условия в южната и източната част на страната сега дават опция за къса отмора за изтощените огнеборци преди рисковото време да се върне по-късно тази седмица, предизвестяват управляващите.

В Нови Южен Уелс и Виктория през нощта падна малко дъжд, въпреки в двата щата, както и в Южна Австралия, да не престават да горят десетки пожари.

Над 2600 пожарникари ще се възползват от удобните условия, с цел да се приготвят, преди температурите още веднъж да скочат до 40 градуса по Целзий и повече.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР