Димът идеше от тоалетната. Радвам се, че няма пострадали пътници!

...
Димът идеше от тоалетната. Радвам се, че няма пострадали пътници!
Коментари Харесай

Кондукторката герой от разказа до най-малка подробност как е пламнал влакът София-Бургас

Димът идеше от тоалетната. Радвам се, че няма потърпевши пасажери! Това сподели пред на Нова телевизия Фатме Хюсеин, която помогнала на десетки хора да излязат от горящия трен.

Дамата, която е кондукторка от 11 години в БДЖ, е настанена за лекуване в Отделението за лекуване на уши, нос, гърло в бургаската болница.
На въпроса по кое време се почувствала зле, тя отговори, че откакто свършило всичко и пасажерите са били към този момент на безвредно място, отишла до колата за спешна помощ, с цел да й окажат първа помощ.

След като репортерът Цеца Алексова я пита какъв брой пъти се е наложило да влиза в горящите вагони, Фатме Хюсеин сподели, че е търсила пожарогасители в първите два вагона. И в третия се пробвах, само че беше невероятно към този момент да вляза, с цел да взема пожарогасителя, показа тя.
„ Не ми беше мъчно, тъй като не се паникьосах. Чувствах се добре. Пътниците бяха доста общителни и разбрани. Добре си свършихме работата. Радвам се, че няма потърпевши пасажери “, съобщи кондукторката.

„ Много съм признателна на кондукторката и на другите хора, които помогнаха. Всички бяха спокойни и си свършиха добре работата “, сподели Ели. Заедно с приятеля си Илчо тя посети тази заран Фатме в болничната стая.

„ Видяхме по какъв начин тя бягаше от вагон на вагон и се опитваше да помогне с пожарогасители. Много съм й признателен! “, прибавя Илчо.

Пожелавам й да се оправи бързо и нека не се постанова отново да демонстрира какъв брой е смела, сподели пък Ели.

„ Пътниците желаеха да оказват помощ, само че ги поучавах да стоят на безвредно място, с цел да няма потърпевши. Когато пламъците станаха огромни, скочих от влака. Имах възприятието, че ми се счупи кракът. Тогава момче и момиче пристигнаха да ми оказват помощ. Веднага се възвърнах “, споделя кондукторката.
„ Във влака миришеше на изгорен кабел. От тоалетната излизаше пушек. Началникът стартира да звъни на 112, а машинистите пристигнаха и започнаха да гасят с пожарогасител. Тогава започнах да отвеждам пасажерите “, прибавя тя.

„ Едно момиче от Поморие пристигна след случая, с цел да ми подари цвете. Дойде и ме прегърна. Разплака се и аз заплаках с нея. Не знам по какъв мотив ми даде цветето “, споделя Фатме.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР