Диляна Минкина е с временно спрени състезателни права, след като

...
Диляна Минкина е с временно спрени състезателни права, след като
Коментари Харесай

Минкина без права след нелепа грешка

Диляна Минкина е с краткотрайно спрени спортни права, откакто е дала позитивна допинг проба по време на националния шампионат за мъже и дами през юли. На надпреварата тя завоюва златните медали на 1500 м и 5000 м.

Минкина към момента няма наказване, макар че е изслушана на всички инстанции. Тя потърси BGathletic.com , с цел да опише за грешката, която е позволила:

" Всеки, който ме познава знае какъв брой значим е спортът за мен. Състезанията и бягането не са просто занятие, те са обич, отдаденост и цялостна самопожертвувателност. Неведнъж съм казвала, че са като въздух, храна и вода за мен. Затова и бих желала да разберете в каква нелепа обстановка съм сега.

През пролетта на тази година, след зимния сезон в зала, на който се показах добре, започнаха здравословни проблеми. Изследванията бяха ту в норма, ту със повишени стойности. Докато не се оказа, че кръвната захар е нараснала. Консултирах се с ендокринолог, който ми изписа хранителната добавка Cardarine, тъй като се приема от спортисти, тъй като е без никакви странични резултати и съгласно лекаря е изцяло безвредно. Аз постоянно съм се страхувала от банкет на медикаменти и доста съм се пазела, тъй като в спорта всяко нещо може да повлияе. Затова се съгласих да одобрявам въпросната добавка. Всичко това се случи дни преди националния шампионат навън. Заради здравословните ми проблеми се колебаех дали да пускам. Въпреки всичко го одобрих като подготовка и участвах, като завоювах първо място. След всяко сътезание, аз съм давала допинг проби, наясно съм, че като играч номер едно в България на дълги дистанции съм длъжна на това. Затова в никакъв случай не бих приела неразрешена субстанция съзнателно.

Когато излезе резултатът от тестът се оказа, че има съществуване на Cardarine GW1516. След повече изследвания видяхме, че това не е нито анаболен, нито хормонален или кортикостероиден артикул. Това е хранителна добавка, предписана и закупена от аптека. За всички тези изказвания имаме нужните документи - проучванията, рецептата и писменото мнение на лекаря, изписал продукта, както и фактура от аптеката, от която е закупен.

Грешка идва в това, че не съм опоменали за приема на Cardarine по време на взимане на допинг тестът. Просто всичко се случи доста бързо, когато давах тестът, аз въобще не се сетих за новия артикул, тъй като бях изпила най-вече 7-8 таблетки. За голямо страдание, това е отвън разпоредбите. Разбирам, че в профил наподобява, че сме показали немарливост, само че действително се доверих на доктор, тъй като се отнасяше на първо време за здравето ми.

В момента тече мудна административна процедура на последна истанция на БОК, поради което съм с краткотрайно спрени спортни права, до момента в който се обясни обстановката. След всичко това съм доста смутена и унищожена. Това е най-страшното нещо, през което може да премине един състезател, изключително когато е резултат от неприятен шанс.

Надявам се да разберете в какво състояние сме в момента и че всичко това се е породило не от неспазване на разпоредбите, а от желанието ни всичко да бъде добре. Нашата съвест е чиста и макар всички терзания, се надяваме, че крайният резултат ще е за положително. Името ми е постоянно са е свързвало с триумфи и достижения и всеки знае, че те са реализирани с доста труд, ограничения и тренировки, по този начин както ще бъде и отсега нататък. "

Източник: BGathletic.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР