Дилиан Уайт е избрал да се бие с Кубрат Пулев,

...
Дилиан Уайт е избрал да се бие с Кубрат Пулев,
Коментари Харесай

Анализатор: Уайт избра бой с Пулев, защото той е по-слаб

Дилиан Уайт е избрал да се бие с Кубрат Пулев, вместо с кубинеца Луис Ортис, тъй като българинът е по-слабият конкурент от двамата. Това изказване прави уважаваният боксов анализатор Скот Гилфойд за изданието Boxing News 24.

Той претегля двете варианти пред английския боксьор, който съгласно него към този момент осъзнавал, че е надалеч от най-хубавите си дни, само че желал да има нов късмет за международна купа. И това би било по-лесно постижимо с мач против Кобрата.

Припомняме, че двамата би трябвало да се срещнат в елиминационен мач във версията IBF, а спечелилият ще срещне Антъни Джошуа в директна борба за международната купа. По предварителни упования дуелът Пулев - Уайт би трябвало да се състои на 28 юли.

"Дилиан Уайт не стопира да приказва по какъв начин желае да се бие с Луис Ортис и да го победи, с цел да може да се бори за купата на Деонтей Уайлдър в WBC. Но това е просто звук от негова страна и желанията му действително не са такива. "

"Дали ще се бие с Пулев в IBF или с Ортис в WBC, няма изключително значение, тъй като след мач сред Джошуа и Уайлдър двете трофеи ще бъдат обединени. Както прочее и всички останали. Така че кой ще е съперникът му, няма изключително значение. Важното е, че Уайт избира да се бие с 37-годишния българин. "

"Причините са, че Ортис е по-голямата опасност от Пулев, а втората е, че даже при обединени трофеи, в случай че се бие за колана в WBC, той ще би трябвало да мине и през мач с Доминик Бризийл, с цел да може да стигне до пердах за международната купа. "

"Да, триумф над Ортис ще му донесе повече пари, популярност и почитание. Но откогато се появи алтернатива за подобен мач, той се държи като капризно дете и внезапно като че ли го заболя коремът ", написа Гилфойд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР