Дилиън Уайт (22-1-0 16КО) спечели с единодушно съдийско решение (119-109,

...
Дилиън Уайт (22-1-0 16КО) спечели с единодушно съдийско решение (119-109,
Коментари Харесай

Дилиън Уайт натупа Хелениус пред пълните трибуни в Кардиф

Дилиън Уайт (22-1-0 16КО) завоюва с единомислещо съдийско решение (119-109, 119-109, 118-110) “сребърната” купа на Световния боксов съвет (WBC) след победа по точки над Роберт Хелениус (25-2-0, 16КО) на стадион “Принсипалити” в Кардиф. Това бе последният мач пред близо 80-те хиляди фенове в бойната карта на боксовата галавечер, чийто пирон е борбата Антъни Джошуа - Карлос Такам за поясите на IBF и WBA.

#AndTheNew WBC Silver heavyweight champion... Dillian Whyte

Whyte wins by unanimous decision.#WhyteHelenius pic.twitter.com/iOes3X6Pbo
— William Hill Betting (@WilliamHill) October 28, 2017
По-важното за спечелилия Уайт е, че с триумфа той стана формален кандидат за международната купа на WBC, която стои на кръста на Дионтей Уайлдър. Единственото предходно проваляне на Хелениус бе изненадващо с нокаут от Йохан Духаупас в Хелзинки през април предходната година. Единственото проваляне на Уайт е, по подигравка на ориста, от Джошуа с механически нокаут през декември 2015 година.

Dillian Whyte is the new WBC Silver heavyweight champion.

Who would you like to see him fight next?#JoshuaTakam pic.twitter.com/jGOwsuwtf2
— BetVictor (@BetVictor) October 28, 2017
В първите четири рунда Хелениус не се притесняваше да употребява изчакваща тактичност и вероятно единствено да контраатакува, оставяйки Уайт да води темпото, да диктува позиционирането на двамата на кръга и да пробва повече удари. Те обаче не се оказваха изключително сполучливи за британеца, който постоянно пропускаше крошетата си с дясна ръка.

В петия и шестия към този момент обаче контролът по-подчертано бе стихотворец от Уайт, за който не бе проблем да се държи като явно по-активният от двамата. В тези минути той направи доста повече попадения, опита повече скоростни комбинации, пласира мощен ъперкът, с който раздруса противника, а и изглеждаше надалеч по-свеж от Хелениус.

Dillian Whyte wins the WBC Silver title on points against Robert Helenius!

Follow: https://t.co/4OhjbuymLZ

BOOK: https://t.co/piprJHo68U pic.twitter.com/PV90rAgOXV
— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) October 28, 2017
Впоследствие Уайт продължи с тежките удари, с които тормози съперника си, който обаче философски оставаше на краката си, въпреки с тъга да ставаше от стола за началото на идващите удари. В 11 рунд чак Хелениус се посъбуди и раздруса Уайт с ляво кроше, само че това бе епизодичен проблясък на фона на цялостния дуел. В последна сметка в ударите на холандеца нямаше задоволително мощност, а отличната кондиция на Уайт продължи да работи в негова изгода, макар че не стигна до нокаут. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР