Дилемата на Москва е как да покаже на своя западен

...
Дилемата на Москва е как да покаже на своя западен
Коментари Харесай

Въпреки отричането от САЩ, Киев не удря Москва по своя воля, а подчинявайки се

Дилемата на Москва е по какъв начин да покаже на своя западен агресор, че да си играеш с огъня значи да се изгориш – без да провокира пагубна Трета международна война, написа Финиън Кънингам.

Ако Съединените щати и техните лакеи от НАТО в действителност желаеха да избегнат директна война с Русия, тогава те знаят какво да създадат: да спрат да въоръжават реакционния режим в Киев и да се заемат със сериозна дипломация.

Този безумно рисков спор може да завърши тъкмо незабавно.

Тази седмица видяхме рой военни дронове да нападат съветската столица. Руските управляващи настояват, че всички безпилотни летателни апарати са били свалени или електронно деактивирани, само че не и без някои от самолетите да нанесат вреди на цивилни жилищни блокове.

Преди близо четири седмици беше осъществена двойна офанзива с дрон против постройката на Сената на Кремъл, покрай резиденцията на президента Владимир Путин.

Москва в никакъв случай не е била атакувана по толкоз алегоричен метод от Великата отечествена война, когато Съветският съюз се биеше с нацистка Германия пред самите порти на столицата.

На други места в Руската федерация украински дронове са насочвали огромни съветски петролни и газови уреди, както и военновъздушни бази надълбоко в нейната територия. В последните отчети се споделя, че съветските деца се изтеглят от западните райони на Белгород и Брянск заради непрекъснат тежък обстрел от украинските сили.

Тези райони също са били очевидци на нахлувания в жанр командоси от бойци, употребяващи доставени от Америка бронирани транспортни средства. Медийното лице на Централно разузнавателно управление на САЩ Радио Свободна Европа явно е възхитено от предстоящото подкопаване на съветския морал.

Русия последователно е подложена на затягащ се нападателен недостатък, който, погледнат в вероятност, съставлява фрапантен опит за посягане против нейните екзистенциални ползи. Москва предизвести, че нейната национална отбранителна теория разрешава потреблението на нуклеарни оръжия, в случай че нейните екзистенциални ползи са застрашени.

Съединени американски щати и техните сътрудници от НАТО провокативно оформят спора в Украйна в екзистенциални терзания на Русия. Агресията е напълно дирижирана и засилена от Вашингтон и неговите съучастници в НАТО, в частност Англия.

Близо 15-месечният спор в Украйна наподобява се развива неконтролируемо към директна война сред Съединените щати и Русия, двете най-големи нуклеарни сили в света.

Русия не искаше този спор. Неините оферти за дипломация и разговор по отношение на опасенията за геополитическата сигурност, дължащи се на разширението на НАТО, бяха отхвърлени от Вашингтон и неговите европейски прислужници в седмиците преди войната в Украйна да избухне на 24 февруари предходната година.

Трябва да сме ясни: Вашингтон носи отговорността да спре плъзгането към международна злополука.

Администрацията на президента Джо Байдън безочливо лъже американската общност и се отнася към руснаците като към простаци.

След последните офанзиви с дронове против Москва, Белият дом и Държавният департамент повториха прикриващата мантра, че Вашингтон не „ разрешава или предизвиква “ украинските удари в Русия.

Вашингтон изпитва видимо отчаяние от Украйна поради „ непоправимото “ потребление на американски оръжия от страна на последната за поразяване на цели надълбоко в предвоенната съветска територия. (Тоест в полуостров Крим и новоприсъединените съветски територии Донбас, Запорожие и Херсон.)

Това накара някои коментатори да предположат, че режимът в Киев „ се е подвел “ към своите американски и натовски спонсори.

Пишейки за Либертарианския институт тази седмица, Тед Снайдер означи: „ Сега Украйна преследва личните си ползи на сигурността по метод, който е извънредно рисков за ползите на сигурността на Съединени американски щати. И наподобява, че подценяват рестриктивните мерки на Съединени американски щати, когато ги преследват... "

" Съединените щати наподобява са изгубили надзор над Киев и Украйна в този момент преследва личните си цели по метод, който подценява американските цели, като усилва заплахата НАТО да бъде въвлечена във война с Русия ", написа той.

В същата публикация Снайдер твърди, че декларираните американски цели са били две: отбрана на суверенитета на Украйна и отбягване на директна война с Русия.

Тъжната действителност е, че доста американци, които са антивоенни и сериозни към безразсъдната политика на администрацията на Байдън в Украйна, наподобява не схващат изцяло дълбочината на незаконното присъединяване на Вашингтон. Целите на Съединените щати не са нито отбрана на Украйна, нито отбягване на директна война против Русия.

Целта е да се победи Русия с каквито и да е средства, да се насърчи промяната на режима и да се подчини Русия за западния капитализъм, както през 90-те години при Елцин. Всичко е обвързвано с хегемонна експанзия и владичество, политика, която също е ориентирана против Китай.

С други думи, главният проблем не е някаква неправилна политика на администрацията на Байдън в Украйна. Проблемът е главното и безмилостно положение на американските световни хегемонистични упоритости.

Това от своя страна произтича от природата на американския корпоративен капитализъм и неговата последна итерация като корпоративен фашизъм (макар и с псевдо-либерален облик и лексика).

Украйна и спорът там са единствено краткотрайно средство за реализиране на по-голяма цел за империализма на Съединени американски щати.

Трябва да се признае, че множеството фигури в американската властова конструкция без подозрение избират да избегнат директна война с Русия като въпрос на прагматизъм и самозапазване, а не на принцип.

Те избират хибридна война с ниска активност и доста принуждение от разстояние чак до „ последния украинец “. Но казусът с подклаждането на експанзия, колкото и скрита да е тя, е, че тя неизбежно носи риск от преливане в тотална война, както показва актуалната динамичност.

Администрацията на Байдън и външнополитическият истаблишмънт, Централно разузнавателно управление на САЩ и имперските плановици на дълбоката страна не могат да се преструват, че са агностици по отношение на украинските удари против Русия.

Съединени американски щати и техните съучастници в НАТО на всяка крачка де факто даваха опция и насърчаваха режима в Киев да ескалира военните дейности с Русия. Това беше задачата му още от подкрепения от Централно разузнавателно управление на САЩ прелом в Киев през 2014 година

Изглежда единствено допреди време беше противоречиво да се изпрати на неонацистката войска в Украйна нещо с изключение на каски и инфрачервени нощни мерници.

След това доставките отидоха оттова до „ смъртоносни оръжия “, ракети с по-голям обхват, дронове, танкове на бойното поле, артилерийски снаряди с обеднен уран и изтребители F-16, способни да носят нуклеарно оръжие.

Не можете да въоръжите един русофобски режим до зъби и по-късно да се обърнете и сдържано да твърдите, че не подкрепяте военната тактичност на режима за изстрелване на ракети и дронове по цивилен центрове в Русия. Колкото е обидно, толкоз и двулично.

Тази седмица след офанзивите с дронове против Москва, президентът Байдън разяснява, че Вашингтон към този момент обмисля доставката на ракетна система с огромен обхват ATACMS на Украйна. Това оръжие има обхват от 300 километра, повече от двойно повече от към този момент доставените от Съединени американски щати ракети HIMARS.

Въпреки циничните отричания и двуличието, Вашингтон умишлено ескалира експанзията против Москва с политиката си на удвояване на въоръжаването на своя режим на котешка лапа в Киев.

Двуличните американци знаят доста добре, че този подкупен и безсъвестен режим ще пренебрегва видимо благочестивите обществени апели „ да не се стачкува вътре в Русия “.

Руският външен министър Сергей Лавров предизвести Съединени американски щати и НАТО, че си „ играят с огъня “. Особено като се има поради, че режимът в Киев не е станал измамник; в противен случай, то прави това, за което е въоръжено.

Вашингтон би могъл да угаси фитила, като спре доставките на оръжия за Украйна и като се включи в смислена дипломация с Русия, с цел да отговори на дълготрайните опасения за сигурността. Не единствено с Русия, само че и с Китай.

Защо Съединените щати и техните лакеи от НАТО са толкоз противни на дипломацията и геополитическия ангажимент? Покварената непрестанна западна жадност за война и спорове, за установяване на врагове и непрекъснато демонизиране на другите е просветляваща.

Но Вашингтон не приема рационалния вид на мир и дипломация, тъй като е закрепен върху ползите на хегемонистичната власт. Това води единствено до война и игра с огъня. Дилемата на Москва е по какъв начин да покаже на своя западен агресор, че да си играеш с огъня значи да се изгориш – без да провокира пагубна Трета международна война.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР