Диларите на дрога със стратегия: Продават в интернет чрез дигитални

...
Диларите на дрога със стратегия: Продават в интернет чрез дигитални
Коментари Харесай

Диларите на дрога със стратегия: Продават в интернет чрез дигитални платформи

Диларите на дрога със тактика: Продават в интернет посредством цифрови платформи.

„ Наркодилърите в този момент са много изобретателни.

Техният бизнес се базира на маркетингови изследвания. Те съумяват съгласно настройките и търсенето на дрога да нагодят и предлагането.

Дилърите на дрога през днешния ден са много по-различни от тези преди няколко години, които бяха хора, облечени в спортни екипи, седящи по ъглите на улиците на групи.

Сега те употребяват маркетингови техники за изследване на пазарите.

Предлагат дрогата през  дигитални платформи, което ги прави много ефикасни и сложни за залавяне ”.

Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” началникът на отдел „ Борба с наркотрафика “ в Агенция

„ Митници “ Стефан Бакалов,
разяснявайки новите трендове при разпространяването на дрога.
По думите му през последните години наклонността да се употребяват деца за дилъри се трансформира в всеобща процедура. „ Използват се най-вече девойки

. Те не вършат толкоз огромно усещане за разлика от момчетата. В тийнейджърските си години младежите се стремят да наподобяват по-агресивни, което пък насочва вниманието към тях. Затова се търсят 14-15 годишни девойки, които да пласират стоката даже в учебните заведения “, изясни той.

„ Всичко стартира напълно безобидно “, акцентира Бакалов. „ Започват да използват една или две цигари и марихуан. Тъй като това са тийнейджери, които не могат да се доставят със стока, стартират да продават, с цел да си набират дозата.

По този метод влизат в системата “, уточни той.

Като татко на две деца той акцентира, че за родителите е доста мъчно да уловят „ знаците, показващи, че детето им използва опиати “. „ Имам шанс, че на децата ми от дребни се приказва за опиатите. Те живеят в такава среда и сходни тематики се разискват. Това, несъмнено, не е 100% гаранция. Родителите се тормозят. В срещите, които имаме с деца всяка седмица в разнообразни учебни заведения, попадаме навръх подобен вид тийнейджери, каквито са и моите деца. Те се осведомят най-вече и за страдание, от улицата, от интернет платформите. Употребата на опиати е показана като нещо занимателно, като нещо доста фешън. И по този метод тези деца на нежна възраст се заблуждават от нещо, което е лъжливо “, изясни Бакалов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР