Дилъри продават наркотици по дискотеки и нощни заведения, като седят

...
Дилъри продават наркотици по дискотеки и нощни заведения, като седят
Коментари Харесай

Тайни пароли в заведения: Кока-Кола, Катя, Афи, Магдалена, Жожоба

 Дилъри продават опиати по нощни заведения и нощни заведения, като седят на тъкмо избрани столове във ВИП зоната до бара. По този метод и клиентите, и чиновниците разпознават кой може да им предложи дрога. " Практиката сега е най-оборотните заведения да се обслужват от по двама пласьори, защото носят по-малки количества в себе си. В случай, че влезем, те хвърлят свивките и пликчетата на пода. Загубата им е дребна, към 5 грама на човек ", разкриват криминалисти, работещи по линия на наркоразпространението у нас.

Схемата на дилърите работи на цялостни обороти главно в София и огромните градове. " След като паднаха ковид-19 рестриктивните мерки и нощните заведения и питейните заведения още веднъж отвориха, всички са по-предпазливи. Групите са към този момент доста по-малки, разполагат  с  по двама-трима дилъри, които обслужват по едно или най-вече две заведения ", изясняват проверяващите.

Така да вземем за пример, в случай че стоката на пласьора свърши и продаде дадените 5 грама, веднага  вика зареждач, който идва до входа на бара, предава му я и си потегля, без изобщо да влиза. На собствен ред дилърът се връща и сяда още веднъж на стола във ВИП зоната, " На входа на множеството нощни заведения и питейни заведения има защита, която знае кои са продавачите на опиати.

" Ако клиент попита от кое място може да си купи, те с очи показват двата стола в зоната ", допълниха служителите на реда. За да няма издънки, се употребяват кодови думи, изключително за постоянните клиенти. По оперативни данни кокаинът се поръчва с две пароли: " Катя " и " Кока-Кола ".

Ако някой отиде и каже просто " Искам кола ", няма да му дадат нищо, ще се вършат на ударени, наложително е да каже тъкмо " Кока-Кола ". Другата ключова дума за коката е " Катя ", описаха служители на реда.

Амфетамините се поръчват с код " Афи ", а тревата с " Магдалена ". Има и по-специален вид марихуана, на който паролата е " Жожоба ". Пикото се пласира с въпроса " Къде е сестра ми? ", а екстази клиентите получават против кода " Бисквитка ".

Цените на дрогата нямат съвсем никаква разлика отпреди пандемията, сочат оперативните данни. Интересното е, че се продават половинки дози за тези клиенти, които нямат задоволително пари. Обикновено се делял кокаинът, на 60-70 лева за половин грам и 120-130 лева за цялостна доза. Тревата варира от 5 лева за най-долнопробната до 20-30 лева за качествената. Амфетаминът е сред 10 и 20 лева, а ЛСД-то е от 10 лева нагоре, написа вестник " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР