Дилъри на гласове атакуват кандидати за народни представители и в

...
Дилъри на гласове атакуват кандидати за народни представители и в
Коментари Харесай

Разследване на bTV: Кандидат-депутат получи оферта от дилъри на гласове

Дилъри на гласове нападат претенденти за народни представители и в обществените мрежи. Предлагат пакет от стотици гласове. Цената се е вдигнала от 30 на 50 лв..

Лили Михайлова е претендент за депутат. Когато това става обществено известно в обществените мрежи, непознати стартират да я нападат с оферти.

„ През последната седмица получих доста оферти да си купя гласове от разнообразни профили във „ Facebook “, споделя Лили.
Снимка: btvnovinite.bg
Най-настоятелен обаче е мъж от Ихтиман. Казва, че има огромно семейство, което ще гласоподава за нея против 50 лв. на човек. Дилърът настойчиво написа по няколко пъти дневно. Иска среща и договорка.

„ Подадохме сигнал в Министерство на вътрешните работи, преглежда се и все още ме чакат на среща с 5 хиляди лв. да платя, с цел да гласоподават персонално за мен “, споделя Лили.
Снимка: btvnovinite.bg
Свързваме се с дилъра, с цел да уговорим среща. За да подсигурява, че е сериозен и благонадежден, дилърът изпраща и листата.

Тръгваме към Ихтиман. Заради подадения сигнал в Министерство на вътрешните работи от претендента за народен представител, полицията също е в течение за идната среща. Изненадващо дилърът изключи телефона си. Изтри и изпратените описи.

„ Повече от вас желая да схвана кой предизвести този спокоен и очакващ човек.. от кой беше предизвестен и от кое място изтече информация. Хората, които знаехме за срещата бяхме аз, полицията, с които в непрекъснато връзка бяхме, и вие “, споделя Лили.
Снимка: btvnovinite.bg
Неприятно сюрпризирана от развоя, Лили Михайлова още в понеделник ще подаде сигнал и в Инспектората на Министерство на вътрешните работи.

„ Няма причина да си изтрие известията със описите, с изключение на по някакъв метод да е схванал какво го чака, че ще бъде арестуван, сниман “, счита кандидат-депутатът.

Потърсихме за коментар Министерство на вътрешните работи. От пресцентъра обявиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на районната прокуратура в Ихтиман.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР