Дижонската горчица е може би най-известният вид горчица в света.

...
Дижонската горчица е може би най-известният вид горчица в света.
Коментари Харесай

3 оригинални рецепти с дижонска горчица

Дижонската горчица е може би най-известният тип горчица в света. Най-често употребява за изработката на сосове, тя има характерен, доста компактен и запаметяващ се усет. За да разнообразите използването й в кухнята, предлагаме ви три истински предписания с дижонска горчица:
Сос от къпини и дижонска горчица
Използвайте дижонската горчица, с цел да балансирате соса от къпини, създавайки тройна комбнация от сладко, солено и пикантно която е изненадващо сполучлива. Сосът може да употребявате при поднасяне на свинско месо или като добавка към изгорял самун намазан с рикота.

 Добави изложение

Необходими артикули:

3 ч.ч. пресни къпини

¼ ч.ч. захар

 2 с.л. дижонска горчица

2 ч.л. червен винен оцет

1 ч.л. лимонен сок

½ ч.л. сол

¼ ч.л. черен пипер

Начин на подготвяне:

Гответе къпините и захарта в приблизително огромна тенджера на междинна температура, като разбърквате понякога, до момента в който къпините омекнат - 10 до 12 минути. Намачкайте къпините с вилица. Продължете да разбърквате понякога, до момента в който сосът малко се редуцира към 2 минути. Свалете от котлона и прибавете горчицата, оцета, лимоновия сок, солта и пипера. Поставете соса в хладилника, с цел да се охлади за към 15 минути. Сервирайте при стайна температура или леко охладен.

 
Дижонско фондю
Има ли по-добра разядка в света от топеното сирене? Е, може би това е фондю, което на процедура съставлява разтопени сирена комбинирани по избран метод. А какво ще кажете, в случай че към тях добавин пикантната дижонска горчица. Гарантираме ви да изпитате същинско самодоволство за сетивата. Фондю се комбинира прелестно с чаша  добре охладено изсъхнало бяло вино.

 Добави изложение

Необходими артикули:

2 ч.ч. настъргано сирене гауда

2 с.л. царевично нишесте
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР