DigiTimes съобщи, базирайки се на информация от производителите на дънни

...
DigiTimes съобщи, базирайки се на информация от производителите на дънни
Коментари Харесай

DigiTimes: Intel намалява цените на своите десктоп процесори с до 15%

DigiTimes заяви, базирайки се на информация от производителите на дънни платки, че Intel има намерение да понижи цените на своите процесори от 8-мо и 9-то потомство Coffee Lake и Coffee Lake Refresh. Цените ще бъдат понижени с към 10-15% . Не се прецизира, дали това понижение ще бъде за производителите на компютри или за продажбите на дребно в магазините. Но е ясно, че корпорацията се приготвя за гореща ценова война.

Досега в отговор на новите процесори на AMD корпорацията оферираше усъвършенствани модели на свои предходни процесори. Но този път до излизането на новите десктоп процесори на Intel има доста време. На фона на доста привлекателните цени на чиповете Ryzen от 3-то потомство, които оферират осезателно нарастване на продуктивността и енергийната успеваемост, както и поддръжката на PCIe 4.0 шината, процесорите на Intel бързо губят своята прелест. Но каквато и да е сегашната разлика в продуктивността сред процесорите на AMD и Intel, потреблението на най-новите технологии постоянно има по-голяма тежест. Intel би трябвало по някакъв метод да отговори на предизвикването, само че заради неналичието на нови процесори на хоризонта, процесорният колос ще би трябвало да понижи цените на в този момент съществуващите чипове до момента в който не излезе 10-тото потомство Core.

Към сегашен ден целесъобразната цена на Intel Core i9-9900K е $488 против $499 за Ryzen 9 3900X, който обаче разполага с 12 ядра. Предлага се и 8-ядрения Ryzen 7 3800X, който коства $399. Да напомним, че продажбите на новите процесори на AMD са оповестени за 7 юли тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР