Дигиталният юан на Китай, e-CNY, е изправен пред критичен момент,

...
Дигиталният юан на Китай, e-CNY, е изправен пред критичен момент,
Коментари Харесай

Защо дигиталният юан не привлича толкова внимание, колкото им се иска на Китай

Дигиталният юан на Китай, e-CNY, е изправен пред сериозен миг, защото равнищата на приемане срещат опозиция макар въодушевените държавни проби и забележителния размер транзакции.

Скорошен отчет от South China Morning Post акцентира слабата реакция измежду държавните чиновници, които бързо преобразуват заплатите си в цифрови юани назад в кеш заради хипотетична липса на тласък и лимитирана приложимост.

Притесненията по отношение на практичността на e-CNY се усложняват от терзанията по отношение на поверителността и държавното наблюдаване.

Докато управляващите акцентират „ контролируемата анонимност “ на валутата, жителите остават внимателни за евентуални нарушавания на поверителността в строго следения цифров пейзаж на Китай.

Въпреки формалните изказвания за обилни размери на транзакции, надхвърлящи $250 милиарда, остават въпроси по отношение на естеството на това приемане.

Преодоляването на провокациите за използваемостта на e-CNY и построяването на доверие към отбраната на поверителността са от първостепенно значение за Китай.

Въпреки че планът за цифрова валута на Китай има капацитет за необятно приемане, сегашната му траектория акцентира нуждата от разпространяване оттатък финансовите тласъци, сигнализирайки за сериозна фаза в неговото развиване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР